Nelogičnosti ve slavných filmech. Přemýšleli jste nad nimi?

9. srpna 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: CSFD.cz

Chyby ve filmech, byť velmi slavných, se vyskytovaly, vyskytují a nadále budou. Drobné nešvary jako například jiné oblečení ve dvou po sobě jdoucích záběrech jsou nic proti nešvarům v příběhu, které jsou absolutně nelogické. V těchto pěti známých filmech vás o tom přesvědčíme.

Armageddon (1998, režie: Michael Bay)

Děj tohoto katastrofického snímku je postaven na tom, že Zemi hrozí za 18 dní srážka s asteroidem takové velikosti, že planeta život na planetě přestane existovat. Jaký je plán? Přistát na asteroidu, vyvrtat do něj díru a umístit do ní nálože. NASA však nepošle do vesmíru cvičené astronauty, kterým by stačil výcvik vrtání, ale místo toho udělá astronauty z chlapů z ropné plošiny, kteří vrtají celý život. Když herec Ben Affleck upozornil na tuto chybu režiséra, tak mu řekl, ať je zticha.

Zdroj: CSFD.cz

Lara Croft: Tomb Raider (2001, režie: Simon West)

Archeoložka hledá dvě části artefaktu, které když jsou vcelku, mohou být nebezpečnou zbraní. Když Lara Croft najde jednu z nich, tak ji nezničí, ale místo toho hledá druhou část, aby mohla zničit obě. I zničení jedné části by stačilo.

Zdroj: CSFD.cz

Velký Gatsby (2013, režie: Baz Luhrmann)

Když se postava Nicka ocitne na večírku v Gatsbyho domě, marně hledá hostitele. Ostatní návštěvníci mu řekli, že Gatsbyho nikdy nikdo neviděl a že nejspíš ani neexistuje. Velmi si to však protiřečí se scénou, ve které je Gatsby vyfocen v novinách po jeho akvizicích v New Yorku.

Zdroj: CSFD.cz

Jurský svět (2015, režie: Colin Trevorrow)

Na začátku snímku bylo řečeno, že všechna zvířata v parku mají pod kůží čip, který jim v případě potřeby (bezpečnost návštěvníků) dá šok. Když však ve třetím aktu filmu uletí hejno pterosaurů z voliéry, nic se nestane. Nezareagují ani lidé v kontrolní místnosti. Létající dinosauři poté v parku napadnou několik lidí.

Zdroj: CSFD.cz

Sám doma (1990, režie: Chris Columbus)

Když se rodina McCallisterů dozví, že nechala malého Kevina samotného doma, přijmou policii, aby vyslala hlídku a chlapce zkontrolovala. Večer se zastaví policista, který několikrát zaklepal na dveře. Poté usoudil, že nikdo není doma, a odjel. Reálný policista by se takto nezachoval, navíc když se v domě svítilo.

Zdroj: CSFD.cz

Zábava - další články

Doporučujeme