Přežili byste jadernou válku? Stačí do této MAPY zadat bydliště

1. ledna 2016·Zábava·Redakce

YouTube

Na internetu se před časem objevila interaktivní mapa, která má zájemci ukázat, zda by přežil nukleární katastrofu nebo pád meteoritu. Autoři map tvrdí, že jde jen o zábavu. Ovšem poté, co do ní zadáte svoje bydliště, vás smích přejde.

Přemýšleli jste někdy o tom, zda byste měli šanci na přežití, kdyby v Česku vybuchla jaderná bomba? Nyní si to díky interaktivní mapě můžete vyzkoušet. Stačí kliknout na tento odkaz: wouldisurviveanuke.com a zadat město či obec, v níž žijete.

Poté, co zadáte svoje bydliště, se vám zobrazí okruh, který by výbuch zasáhl, druh bomby a její síla. Do nabídky autoři přidali hned několik typů bob. Nejsilnější je sovětská TSAR, která má obrovskou ničivou sílu, která by odpovídala výbuchu 50 megatun TNT. Nechybí však ni přírodní katastrofa – pád meteoritu, který vyhubil dinosaury.

Jestli žijete v Praze a metropoli by zasáhla právě tato nejničivější bomba, neměli byste šanci na přežití. Výbuch by měl takový dosah, že ještě obyvatelé Benešova by utrpěli popáleniny prvního stupně. Autoři mapy předpokládají, že v případě jaderného útoku by byl směřován na velká města.

Jak to vypadá, když vybuchne jaderná bomba, se podívejte na videu:

Zábava - další články

Doporučujeme