Připadáte si sami? Pojďte se pomazlit s ovcemi: Na německé farmě přišly se zvláštním programem pro doby pandemie

18. března 2021·Zábava·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Twitter

Pokud kvůli lockdownu trpíte pocity osamělosti, možná se vám bude líbit řešení, se kterým přišla jedna farma v Německu. Ta vyvinula speciální program, ve kterém se lidé mohou pomazlit s ovcemi.

Pokud trpíte pocitem samoty, pak tu máme speciálně něco pro vás – na jedné farmě v Německu poblíž Hattingen poskytují možnost pomazlení se s ovcemi. Stačí si s tvorem domluvit přes internet schůzku, pak přijet a zkrátka se mazlit.

“Chováme úžasné ovce, které si každého návštěvníka rychle oblíbí,” uvedla Lexa Vossová, která na zmiňované farmě vede program kontaktu lidí se zvířaty: “Lidé mají možnost se s ovcemi spřátelit, aniž by je přitom někdo neustále hlídal. Mohou zažít krásné chvíle v přírodě, daleko od všech roušek a omezování sociálních kontaktů,” dodala.

“V době, kdy se musíme jeden druhému vyhýbat, nebo minimálně dodržovat bezpečné vzdálenosti, je možnost obejmout si ovci k nezaplacení. Když jsem dřív chodila kolem pastvin, ovce přede mnou vždycky utekly. Ty místní se ale chovají úplně jinak, je to úžasné,” pochvalovala si jedna ze spokojených návštěvnic.

Celá tahle záležitost navíc nic nestojí, za každý dobrovolný příspěvek jsou ale chovatelé rádi. Takže až bude povoleno cestování, tak máte tip na výlet!

Zábava - další články

Doporučujeme