Smysl pro tumor se stal jedničkou nedělního vysílání. Diváky pohltil od první minuty

8. ledna 2024·Zábava·Redakce

Seriál Smysl pro tumor. (Foto: Česká televize)

Nedělní večer s přehledem ovládla premiéra nového seriálu České televize Smysl pro tumor. Nadějnému medikovi Filipovi se daří na co sáhne do doby, než mu oznámí, že má nádor na mozku. Studentovi neurochirurgie se tak rázem život obrátí vzhůru nohama. Předlohou k tomuto dobře našlápnutému seriálu je belgická verze scenáristy Leandera Verdievela.

Česká televize v neděli večer odvysílala první díl osmidílného seriálu Smysl pro tumor, kde se hlavní role ujal Filip Březina. Ten hraje ambiciózního studenta neurochirurgie, který má vše před sebou a snaží se získat místo na prestižní klinice. Místo toho se stane jejím pacientem. Hlavní myšlenkou je, jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? To bude pro samotného hlavního hrdinu i jeho rodinu obrovská výzva.

Po skončení první epizody se začaly objevovat první reakce diváků na sociální síti, které byly vesměs kladné. Pecka… za mě důležité téma o strachu přijmout tu potvoru a zamyslet se nad vším, co bude a může následovat dál. Člověku se ve vteřině otočí život vzhůru nohama, bezmoc a zároveň touha žít. Krásný díl, těším se na další pokračování,” napsala na facebook jedna z divaček. Wow, děkuji za tento seriál, velmi povedené a velmi dobře zpracované,” dodal další.

Našlo se i pár kritických komentářů, zejména týkajících se sexuálních scén, kterých v první polovině nebylo málo. Nepřehnali jste to trochu s těmi sex scénami? dotázal se České televize jeden z uživatelů instagramu. Přesto musíme podotknout, že oproti belgické verzi, těchto odvážných scén bylo v českém podání o dost méně.

Přidanou hodnotu má seriál i v tom, že na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. Uvidíme tedy, jak se bude děj vyvíjet dál, aktuálně má novinka hodnocení na ČSFD příjemných 69 procent. Větší prostor by měl dostat i herec Jiří Bartoška, který hraje také pacienta s onkologickou diagnózou.

Zábava - další články

Doporučujeme