Jiří Bartoška se divákům předvede v drsné roli. Seriál Smysl pro tumor bude lékem na život

30. listopadu 2023·Celebrity·Redakce

Smysl pro tumor. (Foto: Česká televize)

Herec Jiří Bartoška se divákům ukáže v novém roce v netradiční roli. V osmidílném seriálu Smysl pro tumor si zahraje pacienta, který umírá na rakovinu mozku a skamarádí se s Filipem, kterému čerstvě diagnostikovali stejnou nemoc.

Seriál by měl být podle režisérky Terezy Kopáčové lékem na život. Příběh bude pojednávat o ambiciózním studentovi neurochirurgie, který se z medika nečekaně stane onkologickým pacientem. Hlavní hrdina je v mladém věku konfrontovaný s konečností svojí existence, když se mu do cesty připlete rakovina a strach ze smrti. Snad každý se s ní ve svém blízkém okolí, ve své rodině setkal, ale málokdo o ní otevřeně mluví. Smysl pro tumor by to snad mohl změnit, protože ukazuje, že i to, z čeho máme strach, můžeme překonat,” říká o své roli herec Filip Březina.

Bartoška tak většinu natáčení trávil v posteli s oholenou hlavou a byl pro svého hereckého kolegu průvodcem chorobou. Neví si s ní rady v hlavě, neví si s ní rady odborně. Je to sympatická role. Všechno dobře dopadne až na to, že já zemřu,” svěřil se Blesku herec. Zajímavostí je, že v minulosti měl Bartoška zdravotní problémy v souvislosti s rakovinou a přesto na roli kývl. Vzal to překvapivě rychle, přestože věděl, že půjde dohola a bude půl roku vypadat, že se mu vrátila rakovina,” dodala režisérka.

Tohle je seriál o naději, o smíření. O síle člověka změnit v sobě přístup k těžké životní situaci,” uvedl Březina. Seriál je inspirován belgickou předlohou Gevoel voor tumor, která vyhrála cenu Prix Europa 2018 pro nejlepší televizní seriál roku.

Celebrity - další články

Doporučujeme