Startuje soutěž Tančí celá škola II.

13. října 2023·Zábava·Redakce

Foto: Česká televize

Pohyb, spolupráce, kreativita a zábava. Právě to v sobě spojuje soutěž „Tančí celá škola“, kterou pořádá vzdělávací platforma České televize ČT edu. V návaznosti na oblíbený formát StarDance se aktivita snaží povzbudit žáky, aby si vyzkoušeli nové dovednosti a zároveň se pobavili. Druhý ročník soutěže probíhá od 13. října do 15. prosince. Jeho ambasadorkou je tanečnice Veronika Lálová, trojnásobná účastnice a vítězka osmé řady StarDance.

V letošním roce se soutěží ve třech kategoriích, rozdělených dle věku – první stupeň ZŠ, druhý stupeň ZŠ a střední školy. Zájemci musí dát dohromady minimálně tříčlenné taneční skupiny, horní hranice ale omezená není. Zapojit se tak může klidně celá třída nebo škola, týmy mohou utvořit i kamarádi z různých ročníků. Soutěž je otevřena také pro školy umělecké nebo různé zájmové kroužky, ale pouze pro tanečníky ne-profesionály.

Společně s učiteli nebo vedoucími, kteří na nácvik dohlížejí, pak žáci vymýšlejí a tančí sestavu na určenou písničku. Do sestavy musí začlenit alespoň dva prvky z choreografie, kterou pro ně připravilo deset párů z letošního ročníku StarDance. Zbytek už je na nich. Mohou si vymyslet vlastní kroky, nebo tančit přesně podle párů ve videu. Pak už stačí vystoupení jen natočit a videozáznam odeslat přes jednoduchý formulář. Ten je dostupný na webu ČT edu, stejně jako ukázková choreografie a hudba ke stažení.

Žáci mohou vyhrát například lekci tance pod vedením profesionála přímo ze StarDance. Připraveny jsou i další skvělé ceny od České televize. Všechny informace včetně kompletních pravidel na ctedu.cz/tancicelaskola.

Zábava - další články

Doporučujeme