Tihle zločinci se stali hitem internetu: Krk plný cucfleků, Santa Claus i tváře jako z filmového plátna

3. února 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Zatčení není pro nikoho příjemná věc a to, co následuje, je často ještě mnohem horší. Tihle lidé se ale díky svým fotkám ze zadržení policí paradoxně proslavili. Zatímco někteří se stali živoucím meme, jiným se dokonce podařilo získat smlouvu od modelingové agentury.

Meagan McCullough

Tahle kráska byla z červenci roku 2010 zadržena za řízení pod vlivem. V médiích se později svěřila, že se za sebe tehdy hodně styděla a celý proces zadržení probrečela. Nakonec se ale stihla upravit a na své fotce vypadá velmi atraktivně.

Obrázek se po internetu rozšířil zejména v roce 2013 a stal se prvním svého druhu. Virální fotku lidé doplňovali popisky jako “Vinná z krádeže mého srdce”.

Fidel Gonzalez Gutierrez

Gutierrez byl zatčen v březnu roku 2017 na Floridě kvůli opakovanému dealování kokainu. Na své fotce ze zadržení ale starší muž nápadně připomíná Ježíškova amerického kolegu,  Santu Clause. Jeho obrázek se proto rychle rozšířil a příliš tomu nepomohl ani důvod jeho zatčení. Fotky dealera lidé zdobili například popiskem “Jen ať sněží”.

Harrison Davies

Mladý Brit se dostal do potíží poté, co byl odhalen jeho rozsáhlý podvod na vlastní babičku. Stařenku, která Daviese vychovávala, ve výsledku připravil o více než 24 tisíc liber, tedy v přepočtu přes 713 českých korun. Mladík si s jejími osobními údaji pořídil úvěr a získané peníze roztočil za drogy a další věci.

Nebyly to ale jen Daviesovy činy, co zaujalo uživatele sociálních sítí – pozornost si získal i jeho neobvykle dlouhý krk. Snímek ze zadržení se stal předlohou pro nesčetná meme, ve kterých ho lidé srovnávají například s postavičkou z filmu o mimozemšťanovi E. T.

Mekhi Alante Lucky

Ačkoli jeho jméno v překladu do češtiny znamená “šťastlivec”, Mekhi Alnte moc štěstí neměl. V dubnu roku 2016 byl totiž přistižen při krádeži vozidla a putoval proto do policejní cely. Nakonec se pro něj ale všechno přece jen obrátilo k dobrému – díky jeho neobvyklým očím jeho snímek zaujal řadu lidí na internetu a mezi nimi také Demantiho O’Brynata z modelingové agentury St. Claire.

V srpnu roku 2017 se O’Brynatovi podařilo vyhledat Luckyho na Instagramu, nabídl mu práci a Lucky souhlasil. A o pouhý měsíc později už Lucky kráčel po mole na New Yorském Fashion Weeku.

Micah Musser

Musser byl zadržen v červnu 2017 v Kentucky, protože byl přistižen, jak pije s nezletilou osobou. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby nebylo jeho fotky. Na té má totiž krk doslova posetý spoustou pořádných cucfleků. To asmozřejmě zaujalo spoustu vtipálků a lidé mu na internetu začali přezdívat “Lidská žirafa”.

Musser později skutečně potvrdil, že jde o cucfleky. V médiích ale uvedl, že nechce být známý jen kvůli nim a že už se do policejní cely nikdy nechce vrátit.

Justin Lamar Richardson

Zatčení bývá pro většinu lidí stresová situace, Justin Lamar Richardson si ale během něj v klidu dopřál sendvič. Richardson byl zatčen v září 2017 v Severní Karolíně kvůli porušení podmínky.

Během zatýkání si prý policistům postěžoval, že je hladový. Měl tehdy štěstí – spousta policistů by ho zřejmě odbyla, ti, kteří ale měli zrovna službu, to neudělali a místo toho mu věnovali sendvič.

Poté, co se obrázek rozšířil, došli policisté k závěru, že na ně snímek se sendvičem vrhá špatné světlo a vyfotili Richardsona znovu.

Jeremy Meeks

Meeks se dostal do potíží, když byl v roce 2014 přistižen se střelnou zbraní, ačkoli byl odsouzený zločinec. Policejní vyšetřovatelé mu navíc přišili i účast v gangu. Ve vězení si nakonec odseděl 13 měsíců.

Během té doby se ale po internetu jako lavina šířila jeho fotografie, která zaujala i modelingové agentury. Když proto v roce 2015 vyšel z vězení, nemusel se bát, že zůstane bez práce. Modelingová kariéra ho nakonec začala bavit a také on se objevil na New Yorském Fashion Weeku.

Sarah Seawright

Sarah Seawright byla zatčena v roce 2016 poté, co se nedostavila k soudu kvůli předchozímu obvinění. Fotka se rychle rozšířila poté, co se objevila na Tumblrovém profilu zaměřeném čistě na atraktivní vězeňkyně.

Seawright po propuštění svou nově nabytou slávu komentovala na sociálních sítích převážně s údivem. Zřejmě se jí ale nijak nebránila, protože na svém Instagramu veřejně vystavila e-mailovou adresu pro všechny, kdo by ji chtěli zkontaktovat kvůli jejímu vzhledu.

Sean Kory

Sean Kory byl zatčen v roce 2014 poté, co o Halloweenu napadl člověka převlečeného za reportéra Fox News. Jeho důvod byl prostý – údajně totiž nenávidí Fox News. Ačkoli v něm mnozí okamžitě spatřili konkurenci pro Jasona Meekse a další odsouzené, kteří udělali kariéru u modelingu, Kory nakonec v jejich šlépějích nešel. Po propuštění se opět vrátil ke svému běžnému životu.

Sarah Furay

Sarah Furay byla zatčena v květnu 2017 poté, co u ní našli 126 gramů silné marihuany, 29 tablet extáze, 31,5 gramu kokainu a 60 dávek drogy podobné LSD a nespecifikované množství metamfetaminu. To vypadá na pořádný malér, Sarah Furay si z toho ale při zatýkání zřejmě mnoho starostí nedělala. Na svém snímku se totiž smála od ucha k uchu, což neuniklo uživatelům sociálních sítí a její fotka obletěla internet.

Morgan Joyce Varn

Když se řekne zločinec, lidé jsou na nějaké to tetování zvyklí. Ve skutečnosti teprve v posledních letech přestává platit předsudek, že kdo je potetovaný, ten jistě pochází z okraje společnosti.

Když se ovšem na sociální sítě dostal snímek ze zadržení Američanky Morgan Joyce Varn, lidi přece jenom šokoval. Žena, která byla zadržena za únos, ozbrojenou loupež a ničení cizího majetku má totiž potetované i své oči.

Snímek lupičky ze Severní Karolíny si pak na internetu vysloužil popisky jako “Tahle fotka vám způsobí noční můry” nebo “Do Severní Karolíny přišel sám ďábel”.

Mirella Ponce

Mirella Ponce je dalším důkazem, že bychom knihu neměli soudit podle obalu. Přestože ji většina lidí pokládá za atraktivní, žena byla členkou gangu, vozila u sebe nelegální kradené zbraně a po celou dobu měla u sebe i své miminko. Když ji ale v říjnu roku 2017 zadržela policie, lidé se soustředili jen na její rysy a plné rty. “Její největší zločin je ten, že mi ukradla srdce,” komentovali lidé.

Luciano Gutierrez

“Varování: Dělám hloupé věci”. Tak přesně tento nápis měl na tričku Luciano Gutierrez, když ho v roce 2015 v Texasu zatkli za řízení pod vlivem. Nutno podotknout, že varování zřejmě nenosí jen tak. Není divu, že i jeho fotka zaujala mnoho internetových vtipálků a stala se rychle virálem.

Charles Dion McDowell

McDowell byl zadržen v listopadu 2018, protože měl u sebe větší množství kokainu a metamfetaminu, které měl mít v úmyslu prodávat. Po jeho zatčení se ale namísto kriminální činnosti všichni soustředili jen na jeho krk.

McDowell se nakonec ke své internetové slávě vyjádřil i osobně a poděkoval všem ženám, které mu “daly šanci”. Vedle snímku z jeho zadržení se stalo virálem i jeho video ze setkání s mužem, kterému se na internetu přezdívá “Daddy Long Neck”. “Dlouhokrk” z Michiganu se na internetu proslavil svým nápadně dlouhým a štíhlým krkem a neobvyklé setkání si získalo značnou pozornost. Oba muži se na záběrech shodli, že “Na každém krku záleží”.

Alysa Bathrick

Alysu Barthrick zatkla policie v listopadu 2014, protože se měla pokoušet ilegálně prodávat xanax. Dívka se podle svých slov vzdala policii v sedm ráno a v půl dvanácté už svobodně odcházela ze stanice. Svou fotku si poté vystavila na sociálních sítích s výzvou pro všechny, kdo by ji chtěli kvůli jejímu vzhledu kontaktovat.

Angela Green

Angela Green opravdu nikoho nenechá, aby jí říkal, co má dělat. Žena v červenci 2014 způsobila pořádný rozruch, když odmítla opustit hotel ve stanovený čas. Na místo byla přivolána policie, ani ta však nebyla pro Angelu autoritou. Žena přímo během focení svého portrétu posílala policisty kamsi, a její snímek také podle toho vypadá.

Lucas William Vincent

Lucas William Vincent si zřejmě vysloužil více vtipů o uších než samotný Vincent Van Gogh. Novozélanďan byl souzen kvůli napadení, nepřišel ale k soudu, a policie proto sdílela jeho snímek, aby mohla veřejnost přispět k jeho dopadení. Fotka ale strhla doslova lavinu reakcí a inspirovala mnohé vtipné komentáře.

Zábava - další články

Doporučujeme