Tomu dal, tomu nic, tomu málo, tomu víc. Dávkovač mýdla odmítl obsloužit černocha

19. srpna 2017·Zábava·Karolína Stránská

Bouřlivá diskuze se strhla na sociálních sítích poté, co muž sdílel video, v němž tvrdí, že nádržka s mýdlem se chová rasisticky.

Na záznamu je vidět nejprve ruka bělocha, kterou přístroj rozezná a vydá jí mýdlo. Poté k dávkovači přistoupí muž, jehož barva pleti je o poznání tmavší. Ten se však mýdla nedočká. Někteří uživatelé se dohadovali, že v nádržce možná jen došel přípravek, což postižený ihned vyvrátil tím, že pod ní přidržel bílou papírovou utěrku a dávka byla uvolněna.

Video se objevilo na twitterovém profilu uživatele Chukwuemeka Afigbo s popiskem: “Kdybyste někdy nechápali, jak důležitá je diverzita v technologii, podívejte se na tohle video.”

Na první pohled možná vtipné video retweetlo dosud už více než 140 tisíc uživatelů. Vyvolalo to také řadu otázek a spekulací, mezi nimiž se objevilo i tvrzení, že pokud by designérské firmy zaměstnávali více černochů, k takovým chybám by nedocházelo. Vyskytla se však i pragmatičtější vysvětlení: “Připadá mi, že chyba je v osvětlení. Přístroj nediskriminuje. I já mám občas problémy, pokud je v místnosti málo světla.”

Posuďte sami.

 

Zábava - další články

Doporučujeme