Trhá divácké rekordy! Seriál Smysl pro tumor diváci milují

16. ledna 2024·Zábava·Redakce

Smysl pro tumor. (Foto: Česká televize)

I druhý díl seriálu Smysl pro tumor trhal divácké rekordy. Stal se jasnou nedělní jedničkou. Diváky baví, oslovil je, i když téma není vůbec jednoduché.

Téma rakoviny přinesl do českých domácnosti seriál Smysl pro tumor. Příběh studenta medicíny, který se sám stane pacientem, měl úspěch už se svým prvním dílem. Na ten se dívalo v průměru 1,27 milionů diváků starších 15 let. A seriál bodoval i druhým dílem. I na ten se dívalo 1,27 milionů diváků, což byl nejlepší výsledek nejen nedělního večera, ale i celého dne.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Daleko za sebou nechal dva díly seriálu Případy mimořádné Marty, komedii Hodinový manžel, hokej či western Shalako. A diváci nešetří komplimenty. Zatím fakt skvělý, čumím! Jsem hrozně rád, že jste šli do takového tématu. Scénář má hlavu a patu, je to skvěle natočené a ta hudba,” napsal jeden z uživatelů na instagramu. A další se přidávají i se svými osobnímu zkušenostmi. Mám bohužel osobní zkušenost a lépe bych to říct neuměla, díky za takový seriál, pomůže pacientům i jejích rodinám a přátelům. A to je myslím cílem.

Ve druhém díle se postava Filipa, kterého hraje Filip Březina, musí vypořádat s náročnou onkologickou léčbou. Tentokrát ho čekalo ozařování.  „Ten přístroj jak z vesmírného výzkumu je velký přes celou místnost a hodně drahý, ten bychom do studia vážně nepřestěhovali, i kdyby nám ho snad chtěli půjčit. Jako že by určitě nechtěli. Navíc je pořád v provozu. A taky bychom ho neuměli ovládat,“ řekla Blesku režisérka Tereza Kopáčová.

Natáčecí štáb proto musel využít přístroj v době, kdy jej nepotřebovali skuteční pacienti hradecké nemocnice, kde se seriál natáčel. S používáním jim pomáhali odborníci a Filipovi navíc vyráběli i speciální masku, kterou vyrábí pro každého pacienta. Herec má v seriálu spálenou kůži na nose, což byl hlavní úkol pro maskéra Martina Valeše.

Zábava - další články

Doporučujeme