Udělejte si holčičí vánoční večer. Které filmy nás holky nikdy neomrzí?

15. prosince 2023·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Vždy se těšíme na Vánoce až budeme moct opět po roce zkouknout naše oblíbené vánoční filmy. Samozřejmě máme jako vždy na seznamu Sám doma, Pelíšky, Sněženky a Machři, Grinch, a spoustu dalších, na které můžeme koukat společně s celou rodinou. Pak jsou ale filmy, na které se s vámi váš partner pravděpodobně nebude chtít podívat. Proto je dobré uspořádat holčičí mejdan, pozvat kamarádky, navařit spoustu horké čokolády a zkouknout ty nejlepší vánoční romantické komedie. Které to jsou?

Prázdniny

Co by měly dělat ženy, které zradil partner? Iris a Amanda na sebe náhodou narazí přes internet a napadne je originální řešení, jak uniknout od svých problémů a stereotypů: vymění si domy. Iris se vydá do Los Angeles a Amanda zase do domku na anglickém venkově. Ale před láskou se tak snadno neschovají.

Láska nebeská

Z Lásky nebeské vyzařuje pozitivita v každé vteřině, a to je přesně to, co na Vánoce potřebujeme: Hodit za hlavu všechna zklamání a neúspěchy uplynulého roku a propadnout své zasněné náladě.

Matky na tahu o Vánocích

Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky.

Vánoce na spadnutí

Lindsay Lohan se po několikaleté pauze opět vrací! Tahle klasická vánoční „romanťárna“ od Netflixu potěší každého, kdo miluje pohodové zimní večery strávené u televize. Nechybí ani jmelí, oheň praskající v krbu, záplavy sněhu a sympaťák v podání Chorda Overstreeta. Víme, je to lehce béčkovější, ale není to snad jedno? Naše dětská hrdinka je zpět.

Deník Bridget Jones

Tahle nesmrtelná klasika má všechno, co k svátkům potřebujete – nadsázku, romantiku, kopec srandy a nechybí ani vánoční svetry! Příběh vám jistě nemusíme popisovat.

Šťastný nový rok

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie česko-slovenské koprodukce z roku 2019. V hlavních rolích se představí např. Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Jakub Prachař a další.

Známí neznámí

Tohle není ještě úplně klasika. Hořkosladká komedie z roku 2022 o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou, aby oslavili příchod Nového roku. Znají se už dlouho a i toto setkání by se neslo v duchu klasické silvestrovské oslavy, kdyby… Kdyby se nenarodil zdánlivě nevinný nápad: dát všechny mobilní telefony na stůl a nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči…? Stačí jeden večer a z dobrých známých se stanou neznámí.

Předvánoční večer

Romantický snímek s Vanessou Hudgens vznikl v roce 2019. Děj má pohádkovou zápletku s pořádnou porcí romantické polevy: do čeho se tedy v tomto případě zakousnete Rytíř ze 14. století se zázračně dostane do současnosti do amerického Ohia, kde se zamiluje do učitelky biologie na střední škole, která už nemá o lásce žádné iluze. Ale jak všichni víme, člověk míní, ale život…

 

Zábava - další články

Doporučujeme