V Česku se vyrobil sporťák z Lega. Auto v životní velikosti bylo testováno i na dráze

1. září 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Se stavebnicí Lego jste se s nejvyšší pravděpodobností jistě setkali. Čeští inženýři nyní pomocí oblíbených kostiček dokázali postavit luxusní sportovní žihadlo v životní velikosti. Jejich práci obdivuje celý svět.

Ve výrobním závodě firmy Lego, který se nachází v Kladně, postavili inženýři přesnou kopii sportovního auta Bugatti Chiron.

“Naši designéři Technicu a inženýři z české továrny na Kladně, kde se staví také působivé modely pro LEGO obchody a Legolandy, odvedli úžasnou práci, jak ve znovuvytvoření ikonických tvarů Chironu, tak v umožnění ho řídit. Je to fascinující příklad stavebního systému LEGO Technic v akci a jeho potenciálu pro kreativní předělávky,“ uvedla pro server CzechCrunche Lena Dixen, senior viceprezidentka produktu a marketingu v LEGO Group.

Ano, je to tak. Model, jenž se skládá více než milionu neslepených dílků, dokáže jet rychlostí kolem 30 km/h. Na výtvoru, včetně vývoje, se pracovalo neuvěřitelných 13 438 hodin. Výsledek ovšem stojí za to. Jeden a půl tuny těžký krasavec se na rychlostním okruhu nerozsypal. Firma plánuje s výrobkem navštívit několik míst na světě.

Zábava - další články

Doporučujeme