Veganka vyhodila ze svatby členy rodiny, co jedí maso. Jsou to prý vrahové

28. prosince 2019·Zábava·Karolína Stránská

Když plánujete svatbu, chcete na ni většinou pozvat své nejbližší kamarády a především členy rodiny. Co když ale členové vaší rodiny nevyznávají stejné přesvědčení jako vy?

Na internetu se na sociální síti Reddit objevil poměrně kontroverzní příspěvek od jedné budoucí nevěsty. Ta přiznala, že je veganka a odmítla na svou svatbu pozvat členy rodiny, kteří jedí maso. Jsou podle ní vrahové.

“Je podle mě samozřejmé, že nechceme náš nejšťastnější den v životě trávit s někým, kdo vraždí zvířata. Neustále napadají mě i mého přítele za to, že jsme vegani. Ale když pořádám svatbu, najednou by chtěli být zase kamarádi. Chtěla jsem se s tím svěřit, protože věřím, že najdu někoho, kdo mi bude rozumět. Snažila jsem se tyto lidi dva roky poučit bez úspěchu, nehodlám se jimi zabývat na mé vlastní svatbě,” uvedla budoucí nevěsta.

Příspěvek dle očekávání vyvolal poměrně bouřlivou debatu a vznesl zajímavé otázky ohledně tolerance, etikety a životní volby. Je samozřejmě pouze na ženichovi a nevěstě, koho si na svatbu pozvou. Nabízí se ale otázka, zda není právě toto skvělou šancí, jak ukázat masožravcům, že i veganská svatba může být stejně plnohodnotná jako ta “tradiční”?

“Ačkoliv je velice důležité,  aby se hosti na vaší akci cítili skvěle, většina lidí chápe, že svatba je speciální den pro ženicha a nevěstu. Většina veganských dvojic vidí svatbu jako skvělou možnost jak ohromit své hosty, kteří možná nejsou s veganským životním stylem vůbec obeznámeni. Chtějí, aby jejich rodina a přátelé ochutnali veganské jídlo a řekli si: Panečku, to bylo vynikající. Vůbec se mi nechce věřit, že to bylo veganské,” uvádí svatební konzultantka,

Zábava - další články

Doporučujeme