Žena (30) absolvovala 20 svateb za 4 roky! Neskutečně se zadlužila

21. dubna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Svatba, to je překrásná událost. Je to velký životní okamžik dvou lidí, který oslavuje jejich lásku a jejich společnou budoucnost. Nic ovšem není zadarmo. Britka Georgina Childs to poznala na vlastní kůži. Kvůli své lásce ke svatbám se zúčastnila hned dvacítky obřadů během čtyř let. A pořádně se kvůli tomu zadlužila.

Blondýnka Georgina Childs (30) z Velké Británie si prošla hned dvaceti svatbami za poslední 4 roky. Ani jedna však nebyla její. I to stačilo k tomu, aby se pořádně zadlužila. “Když dorazí pozvánka, mám husí kůži. Přeji si, abych mohla odmítnout – ale jak můžete říct svým přátelům, že jejich svatba je zkrátka mimo váš rozpočet?” svěřila se britskému deníku The Sun.

Po navštívení dvou desítek svateb už si Childs utvořila celkem přesnou představu o tom, co ji na dalším obřadě čeká. “Vím, jak to chodí. Nevěsta přijde uličkou za hudby Eda Sheerana, květinová výzdoba bude tlumeně zelená, a můj bankovní účet přijde o dalších 270 liber (v přepočtu 7 610 Kč, pozn. red.),” popsala třicátnice.

“Do toho spadá ubytování, hotel, dárek a šaty. Ani to nezahrnuje rozlučku se svobodou,” vysvětlila mladá žena. Nutno podotknout, že rozlučka může snadno náklady ještě o dost navýšit. Žena si navíc pokaždé musí vzít kvůli oslavě volno v práci.

Od roku 2014 již Georgina utratila v přepočtu 189 366 korun za svatby a 81 575 korun za rozlučky, celkem tedy neuvěřitelných 270 941 Kč. Britka navíc byla sedmkrát družičkou. Nejprve si prý myslela, že ušetří, protože nebude muset utrácet za šaty. Nakonec je to ale prý ještě horší. Při plánování oslav pro nevěstu se totiž vždycky najde někdo, kdo vám řekne, že zaplatí později a pak už z něj nikdy peníze nedostanete.

Georgina navíc tvrdí, že často mezi hosty potkává ty samé lidi, a tak nemůže nosit ty samé šaty  dokola, protože by si toho všimli. Mladá žena se podle svých slov cítí velmi špatně, protože se jí zdá, že si ostatní hosté mohou dovolit věci, na které ona prostě nemá. Třeba ubytovat se v pěkných hotelech nebo přispívat na nákladné společné dárky. Ona prý často bydlí přes aplikaci AirBnB, která je výrazně levnější, a kupuje to nejlacinější ze seznamu dárků, který snoubenci zveřejní.

A další potíže jsou i s tím, když snoubenci chtějí svůj svatební den pojmout opravdu luxusně. Na jednu svatbu v nóbl čtvrti Londýna si prý Georgina musela pořídit šaty luxusní značky, protože se tak oblékli úplně všichni a ona nechtěla vypadat lacině. Další svatba se prý dokonce odehrávala až Toskánsku a ona tak musela na místo oslavy letět.

Podle mladé ženy se svatby a rozlučkové večírky naprosto vymkly kontrole. Nikdy už podle ní nejde jen o jeden večer. Rozlučky se z oslavy změnily v třídenní výlety po Evropě plné nákladných aktivit, a ona prý snadno během tohoto výletu zaplatí tolik, kolik ji stojí měsíční nájem. Georgina tak nakonec kvůli dluhům nemá prakticky žádný společenský život mimo svatební večírky.

 

Zábava - další články

Doporučujeme