Žena (70) prý čeká osmé dítě! Stala by se nejstarší rodičkou na světě

26. května 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube /
TVP

To je něco neuvěřitelného! Sedmdesátiletá babička Maria de la Luz z Mexika tvrdí, že je v šestém měsíci těhotenství. Pokud mluví pravdu a porodí zdravé dítě, stane se nejstarší rodičkou novorozeněte na světě.

Maria de la Luz z Mazatlanu v Mexiku už ve svém životě odrodila a vychovala sedm dětí. Teď si však nenápadná žena získala pozornost celého světa, protože tvrdí, že je znovu těhotná. Pokud přivede na svět dítě ve svých sedmdesáti letech, půjde o porod dosud nejstarší ženy na světě.

Mexičanka tvrdí, že je v šestém měsíci a čeká holčičku. Na důkaz svých tvrzení ukázala reportérům snímky z ultrazvuku, které má prý od lékaře. Žena neprozradila, jestli podstoupila umělé oplodnění nebo jinou formu lékařské pomoci.

O tom, že je v jiném stavu, se prý poprvé dozvěděla před třemi měsíci. “Bolely mě nohy, zvracela jsem a motala se mi hlava. Tehdy udělali asi deset ultrazvuků na soukromé klinice a ve veřejné nemocnici. Lékaři tomu nemohli uvěřit,” popsala žena místním médiím.

Podle nastávající osminásobné matky však nejsou zdaleka všichni velkou novinkou nadšení. Některé z jejích dětí jí prý vyčítají, že už je na to ve svém věku příliš stará. Dost možná mají pravdu. Pokud žena porodí živé dítě, stane se nejstarší rodičkou na světě.

Současný rekord drží Maria del Carmen Bousada de Larao, která v roce 2006 rodila ve věku 66 let a 358 dní. Porodila tehdy dokonce dvojčata, chlapečky Christiana a Paula, kteří oba vážili po 1,6 kg. Lékaři s ohledem na zdravotní stav matky i dětí zvolili císařský řez. de Larao však přiznala, že podstoupila umělé oplodnění v Kalifornii, kde lékařům lhala o svém věku.

Další adeptkou na titul je Omkari Panwaro z Uttar Pradesh v Indii. Ta v roce 2008 porodila rovněž dvojčata, údajně ve věku 70 let. Bohužel její věk nebylo možné prokázat. De la Luz má návštěvu gynekologa naplánovanou na 18. července a předpokládá, že bude rodit císařským řezem.

Zábava - další články

Doporučujeme