Šílený příběh africké dívky: Po adopci rodinou byla vrácena zpět!

23. prosince 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Adopce dětí z afrických zemí se stává populární nejen u celebrit jako Angelina Jolie nebo Madonna, ale také u běžných rodin. Problém však může přijít tehdy, pokud je adopce podvod a využití dítěte k získání peněz.

Vše začalo v roce 2015, kdy se americká rodina rozhodla adoptovat další dítě i přesto, že už má čtyři potomky. Po zvážení všech kladů a záporů zajeli do africké Ugandy, kde se setkali se šestiletou Namatou, která byla považována za osiřelou.

V sirotčinci rodině řekli, že její otec zemřel a že byla doma matkou zanedbávána. Proto se dívce nemohlo dostat kvalitní vzdělání. Rodina tedy neváhala a Namaty se ujala.

Po šesti měsících, kdy se dívka s rodinou dala dohromady, však přišlo nepříjemné překvapení. Namata se totiž díky pobytu v USA naučila anglicky dostatečně na to, aby adoptivním rodičům pověděla, že vůbec nebyla zanedbávaná a že se jí matka nevzdala.

Prakticky všechno, co agentura sdělila rodině, byla lež. Americká rodina proto kontaktovala ministerstvo zahraničí. Mezitím se podařilo rodině podařilo spojit prostřednictvím neziskové organizace v Ugandě s biologickou matkou Namaty. Biologická matka prý podepsala papír, o kterém jí agentura pověděla, že je to souhlas s tím, že pošlou dceru studovat do zahraničí a že se po skončení studia vrátí. Netušila, že se vzdává všech práv na dítě.

Podle neziskových organizací to funguje tak, že jsou matky s dětmi vyhledávány v malých vesničkách například v kostele, kde jim je sděleno, že jejich dítě může mít krásnou budoucnost, pokud bude studovat v zahraničí. Poté přemluví matku nebo rodiče, aby podepsali papír. Dítě je následně převezeno do sirotčince, kde je za 15 tisíc dolarů “na prodej” rodinám, které chtějí adoptovat dítě. Přesně takový osud postihl Namatu, která však nyní žije se svou biologickou matkou.

 

Články - další články

Doporučujeme