Zpěvačka bez domova, kterou proslavilo virální video, získala nahrávací smlouvu

15. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto Twitter / LAPD HQ

Příběh jako z pohádky ukončil léta trápení nadané umělkyně s ruským původem Emily Zamourka (52), která ještě do nedávna žila bez střechy nad hlavou v ulicích Los Angeles. Poté, co video zachycující její zpěv obletělo celý internet, jí světoznámý producent Joel Diamond nabídl nahrávací smlouvu. 

Když před časem policista ve službě ve stanici metra natočil zpívající ženu bez domova, nejspíš ho ani nenapadlo, jak velkou službu jí právě dělá. Emily Zamourka, kterou místní moc dobře znali, totiž andělským hlasem zapěla italskou árii skladatele Pucciniho a její výkon posléze obletěl celý svět. Video se dostalo i k producentovi Davida Hasselhoffa Joelovi Diamondovi a ten se rozhodl nabídnout ženě spolupráci.

Diamond napsal pěvkyni dopis, ve kterém jí nabízí spolupráci na hitu kombinujícím prvky elektronické taneční muziky a inovativní klasické hudby. “Hodně se snažím nepřemýšlet v zajetých kolejích,” uvedl Diamond v rozhovoru pro CBS News.

“Viděl jsem ji v tom virálním videu jako všichni ostatní a řekl jsem si, že to je něco. Uvnitř jsem cítil, že to není jen skvělý příběh, ale že se tu nabízí i skvělá kariéra. A všechno, co potřebuje, je příležitost a pomoc, aby mohla dosáhnout svého snu,” myslí si producent.

Nahrávka by se měla jmenovat Paradise a vznikla by pod hlavičkou Diamondovy nahrávací společnosti Silver Blue Records. “Tracky už mám nahrané a připravené k vydání. Je to mix klasické hudby a elektronické taneční hudby. Nikdo nic takového ještě neudělal. Tohle je ten směr, kterým ji chci vzít,” popsal své plány. Samotná pěvkyně již v rozhovoru pro média uvedla, že s podobnou spoluprací souhlasí.

Roky na ulici

Zamourka žije v ulicích Los Angeles již několik let. Poté, co se na oficiálním Twitteru losangeleské policie objevilo video, na kterém zpívá, se její nepříznivá situace obrátila prudce k lepšímu. Na její podporu vznikla finanční sbírka, ve které se podařilo vybrat již v přepočtu více než  dva miliony korun. Krátce po zveřejnění videa dostala navíc žena příležitost zazpívat si na místním hudebním festivalu Little Italy (Malá Itálie).

Losangeleská policie později na svém Twitteru zveřejnila ještě jedno video, na kterém je virální pěvkyně. Když se jí totiž policisté zeptali, jestli pro ni mohou něco udělat, to jediné, o co je požádala, bylo setkání s policistou, který natočil proslulé video. K setkání s Alexem Frazierem nakonec skutečně došlo a losangeleská policie posléze zveřejnila video, na kterém ho Zamourka s vděčností objímá.

Série nešťastných příhod

Emily Zamourka se do USA přestěhovala již v mládí, aby si splnila svůj sen stát se úspěšnou hudebnicí. Po čase ale přišly zdravotní problémy a s nimi spojené velké výdaje, které ji uvrhly do dluhů. V nejhorší možnou dobu byly také zničeny její housle a ona sama si poranila zápěstí, takže nemohla hrát a nakonec skončila na ulici.

Po rozšíření záběrů se na internetu objevily i názory, podle kterých je příběh moc krásný na to, aby byl pravdivý. Místní lidé však podobným kritikům oponují, protože prý ženu s andělským hlasem potkávají pravidelně a mnozí ji slyšeli i zpívat.

Poté, co k sobě žena přitáhla pozornost médií, byla dokonce s podobnými názory konfrontována. Proti něčemu takovému se ale rázně ohrazuje. Jen proto, že je někdo na ulici, podle ní nemusí být špinavý nebo smradlavý. Je to podle ní otázka důstojnosti, o kterou se nikdy nenechala připravit.

“4 miliony lidí nazývají LA svým domovem. 4 miliony příběhů. 4 miliony hlasů… Někdy se musíme jen tak zastavit a jednomu z nich naslouchat, abychom uslyšeli něco nádherného,” stálo v původním příspěvku na Twitteru policie u videa.

Zábava - další články

Doporučujeme