Bezdomovkyně zazpívala v metru operu, po úžasném výkonu dostala peníze a práci

3. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto Twitter / LAPD HQ

Na světě žijí miliony lidí bez domova. Důvodů, proč se ocitli ve svízelné situaci, je velmi mnoho, ze strany většinové společnosti se jim však mnohdy příliš pochopení nedostává. Pro ženu jménem Emily Zamourka žijící v ulicích Los Angeles to už naštěstí neplatí. Po dechberoucím pěveckém výkonu ve stanici metra se její situace prudce obrátila k lepšímu.

Všechno začalo na konci září, když losangeleský policista během své hlídky na jedné ze stanic metra potkal nenápadnou ženu bez domova, kterou místní již dlouho dobře znají. Ta se však dala do zpěvu tak nádherného, že se všichni kolem museli na chvíli zastavit. Policista úryvek z jejího náhodného vystoupení nahrál na mobilní telefon a posléze zveřejnil na Twitteru policie 27. září.

“4 miliony lidí nazývají LA svým domovem. 4 miliony příběhů. 4 miliony hlasů… Někdy se musíte jen tak zastavit a jednomu naslouchat, abyste slyšeli něco nádherného,” stálo u videa.

Pěvkyně bez střechy nad hlavou si na sociálních sítích okamžitě získala značnou pozornost. Když někteří uživatelé vyjádřili pochybnosti nad pravostí videa, řada obyvatel neváhala potvrdit, že ženu skutečně pravidelně potkává a někteří už ji dokonce i slyšeli zpívat – například árii Ave Maria.

Na zveřejněném videu žena zpívá tóny slavné skladby O mio babbino caro (Ó můj drahý otče) skladatele Giacoma Pucciniho. Médiím se podařilo vypátrat, že jméno tajemné ženy zní Emily Zamourka (52). Nadaná hudebnice se do USA před lety přistěhovala z Ruska. Když byly však její housle zničeny a ona si navíc poranila zápěstí a nemohla hrát, dostala se do velmi obtížné situace a kolotoče dluhů. Nakonec ztratila i střechu nad hlavou.

Po zveřejnění jejího příběhu okamžitě chytl osud hudebnice mnoho lidí za srdce. Na její podporu se podařilo vybrat více, než 35 tisíc dolarů a člen losangeleské městské rady Joe Busciano se nechal slyšet, že má v úmyslu pro ni najít byt a nechal ženu vystoupit na místním koncertě vážné hudby. Hudební producent Joel Diamond měl ženě dokonce nabídnout pracovní smlouvu. Rád by s ní vytvořil hit, který by byl kombinací opery a elektronické taneční hudby.

Zábava - další články

Doporučujeme