Žena pochytala 97 psů opuštěných během hurikánu Dorian a vzala je k sobě domů

3. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Chella Phillips

Hurikán Dorian na Bahamách si vyžádal již 5 obětí, ohrožuje tisíce lidí a zničil již více než 13 tisíc domovů. Někteří lidé, kteří se nestihli včas evakuovat, teď v zoufalé situaci uvízli na střechách svých domovů a dalších špatně přístupných místech. Vedle lidí však přírodní živel ohrožuje také zvířata. A právě tem se rozhodla pomoci žena jménem Chella Phillips. Svůj příbytek otevřela bezmála stovce opuštěných psů.

“V mém domě je 97 psů, 79 z nich v mé ložnici,” napsala v neděli žena na Facebook a zveřejnila fotografie domu přeplněného němými tvářemi. “Od minulé noci to je něco šíleného. Neustálé kakání a čurání, alespoň respektují mou postel a nikdo se neodvážil do ní vyskočit,” svěřila se.

“Zabarikádovali jsme uprchlíky, venku nikdo nezůstal. Hudba hraje po celém domě a chladí je klimatizace. Podařilo se mi přinést dovnitř některé méně šťastné, moc by mi pomohlo, kdybyste mohli darovat nějaké peníze na kotce. Opravdu jsem je potřebovala pro ty vystrašené a nemocné. Děkuji!” napsala žena na sociální síť.

“Pro všechny, kdo se ptají… Ano, všichni spolu vychází dobře. Vítají nově příchozí vrtěním ocásků, protože vědí, že jsou to všichni bratři a sestry, kteří trpí v ulicích. Nejsou jako sobečtí lidé, kteří s nimi špatně zacházeli a opustili je, nebo si jich vůbec nevšímali a nechali by je zemřít v ulicích. Každé z mých miminek si zaslouží milující domov, takže prosím, pomozte toulavým psům,” připsala Phillips později.

“Láme mi srdce, že jsem jich tolik nechala venku, protože už je nemám vůbec kam dát… Prosím, prosím,” apelovala na další lidi milovnice zvířat.

97 dogs are inside my house and 79 of them are inside my master bedroom.It has been insane since lastnight, poop and…

Zveřejnil(a) Chella Phillips dne Neděle 1. září 2019

Hurikán Dorian trápí Bahamy od víkendu. Od té doby si vyžádal již nejméně 5 mrtvých, počet ale může vzrůst. Záchranáři evidují desítky zraněných, stav pěti lidí je velmi vážný.

Bouře od víkendu zeslábla z nejsilnějšího pátého na třetí stupeň a nyní ji doprovází vítr o rychlosti až 193 kilometrů v hodině, stále je však velmi nebezpečná. Pohyb hurikánu se podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) navíc zastavil, takže nyní nad souostrovím v podstatě sedí. “Čelíme historické tragédii,” nechal se slyšet bahamský premiér Hubert Minnis.

Články - další články

Doporučujeme