Žena řekla, že se pes zaběhl, odvezla ho ale do útulku. Manžel teď přemýšlí nad rozvodem

30. července 2020·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

V životě se někdy dostaneme do situací, které nejsou úplně jednoduché. S osobním dramatem se na internetové fórum Reddit obrátil pro radu muž, který přišel o svého psa. Manželka mu tvrdila, že se jeho milovaný mazlíček zaběhl, po letech ovšem zjistil, že ho nechala v útulku. Otec tří dětí nyní přemýšlí, co dál. 

Se složitou morální otázkou se na internet obrátil manžel a táta od rodiny. Než se muž oženil, měl totiž fenku, kterou velmi miloval. Pak ale přišla svatba a jeho manželka záhy otěhotněla. Žena začala být s postupem času čím dál víc paranoidní a byla přesvědčená, že zvíře představuje pro její miminko nebezpečí. Šlo totiž o “bojové plemeno”.

Podle muže byla fenka skvěle vytrénovaná a o nebezpečí nemohla být řeč. Když žena navrhla, aby psa darovali někomu jinému, rezolutně proto odmítl.

Jednoho dne mu ale s pláčem zavolala do práce a tvrdila, že se chlupáč zaběhl. “Věřil jsem jí. Hledal jsem svou fenku celé týdny,” svěřil se muž na Redditu.

Nakonec přijal krutou realitu a smířil se s tím, že svého psa už nejspíš nenajde. “Je to už pět let a od té doby se nám narodily tři děti. Chtěl jsem nového psa, ale děti stojí spoustu energie. Manželka si vždycky našla nějakou výmluvu, proč to nejde,” popsal.

“Nedávno jsem zjistil, že se ten pes nezaběhl. Moje žena a její otec ho odvezli do útulku, když jsem byl v práci. Její rodiče s ní souhlasili, že pes může být nebezpečný,” uvedl chovatel.

“Jsem BEZ SEBE. Byla MŮJ pes, moje MIMINKO. Nebyla nebezpečná. Nikdy bych s tím nesouhlasil, Nejspíš ji už nikdy nikdo neadoptoval,” vyjádřil rozčilený muž své pocity.

“Upřímně jsem natolik naštvaný, že kdyby nebylo dětí a praktických důvodů, zvažoval bych odloučení. Řekl jsem jí, že jediný způsob, jak by to mohla alespoň maličko odčinit, by bylo pořídit si domů nového psa. Ona skálopevně žádného dalšího psa nechce a stěžuje si, že by s ním měla moc práce. Tohle rozhodně nenechám jen tak být,” svěřil se muž.

Podle řady komentujících se přitom jednalo o dostatečně velkou zradu i pro rozvod. “Říkáš, že jsi svého psa hledal týdny a jsem si jistý, že tě to pěkně rozrušilo. Tvoje manželka celou tu dobu sledovala, jak trpíš, věděla, že je to její vina, a neudělala vůbec nic,” píše například jeden diskutér.

“Znevážila tě také jako rodiče! Rozhodla, že něco není přípustné pro tvoje dítě – být v přítomnosti toho psa – a tys nesouhlasil. Ona se ale rozhodla, že to ví lépe, než ty,” pokračoval.

Řada dalších lidí byla přesvědčená, že je manželka krutá, až psychopatická, a rozhodně nedoporučovali, aby si rodina pořizovala další psy. Žena by si podle nich zřejmě našla nové způsoby, jak se jich v nestřeženém okamžiku zbavit.

 

Články - další články

Doporučujeme