Žena vyrábí panenky pro děti s handicapem. O její výrobky je obrovský zájem

13. května 2020·Články·Karolína Stránská

Panenky jsou pro mnohá děvčátka v dětství celým jejich světem. Představte si, jak šťastné by holčička musela být, kdyby někdo navrhl panenku, která vypadá přesně jako ona. O to se snaží Amy Jandrisevits.

Co víc, žena z Wisconsinu se snaží o to, aby se žádné dítě necítilo vynechané. Zaměřuje se totiž na výrobu panenek s nejrůznějšími handicapy. S tímto unikátním projektem začala zhruba před rokem, nyní má na Facebooku 43 tisíc fanoušků a číslo stále roste. Amy už potěšila nespočet dětských dušiček tím, že pro ně vyrobila panenku, která má stejný handicap, a dokazuje tak, že na nich není nic špatného.

Amy svou první panenku vytvořila zhruba před pěti lety pro dítě kamarádky, které procházelo transgender proměnou. Když kamarádka zveřejnila fotku panenky na internetu, lidé se začali zajímat, kde tak unikátní hračku sehnala a začali se Amy ptát, zda by mohla vyrobit panenku i pro jejich děti.

“Je velmi náročné komunikovat dítěti, že je dokonalé tak, jak je, a pomoci jim vybudovat sebevědomí, když jim nemůžete nabídnout nic, co je mu podobné. To ale hodlám změnit,” říká Amy.

Články - další články

Doporučujeme