7 věcí, které byste nikdy neměli splachovat do dřezu

30. dubna 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Na talíři poslední zbyteček večeře a vám se s ním před omytím nechce do koše. Ruku na srdce, stává se to i těm nejpečlivějším. Jídlo ve dřezu však může vést k ucpání potrubí a pěkně vysokým účtům za opravu.

Jak uvedl deník Daily Mail, nepomůže ani drtič odpadu. Některé potraviny prostě nemají v odtoku dřezu co dělat. Od kávové sedliny po olej, dbejte na to, aby následující potraviny vždy skončily jen a jen v koši.

Řapíkatý celer

Jeho stonek je natolik vláknitý, že se obmotá kolem trubek. Ze stejného důvodu byste neměli vyhazovat do dřezu kukuřičné klásky, či chřest.

Kávová sedlina

Možná se vám bude zdát, že kávová mletá zrnka jsou příliš malá na to, aby způsobila neplechu v odtokovém systému. Mohou se však nahromadit a v chuchvalcích natropit trable.

Olej

Omastek a olej často zcela minou odpad a skončí ihned v potrubí. Tak vznikají nahromaděniny na skládkách, které v posledních letech potrápily zejména londýnská sousedství. U Temže byl v roce 2013 nalezen desetitunový nános, složený z vlhkých ubrousků a tuku.

Těstoviny

Ujistěte se, že ze dna hrnce odstraníte veškeré zbytky těstovin. Pokud se dostanou do odtoku, nabobtnají a mohou odpad ucpat.

Bramborové slupky

Ty by se neměly ve dřezu nikdy ocitnout. Mohou způsobit pěkný guláš stejně jako fazole a další škrobovité potraviny.

Vaječné skořápky

Odborníci se shodují, že skořápky mohou ulpět na stranách potrubí a vést k jeho popraskání.

Kosti

Kosti jsou příliš tvrdé a silné na to, aby traktem odpadu prošly. I kdyby se na jeho dno dostaly, pravděpodobně uvíznou a povedou k ucpání.

Životní styl - další články

Doporučujeme