9 nejčastějších snů, které lidé mají o svých partnerech. Pokud sníte o nevěře, máme pro vás špatné zprávy

10. listopadu 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Spánkem strávíme až třetinu našeho života. Mnoho významných skutečností, které si ve dne vůbec neuvědomujeme, se nám přitom zjevuje právě ve snech. A to jak způsobem, který je naprosto jasný, tak často i v metaforách, kterým sami úplně nerozumíme. Experti na výklad snů se v nové studii podívali na zoubek nejčastějším snům, které lidé mívají o svých partnerech.

Kvalitní spánek je důležitý jak pro naše fyzické zdraví, tak i pro to psychické. Pokud se vám ale pravidelně zdá, že vás vaše druhá polovička podvádí se svou bývalou láskou, na pohodě vám to nepřidá. Ať už se nám to líbí nebo ne, psychologové jsou přesvědčeni, že právě ve snech proniká na povrch naše podvědomí. A i sny o nevěře se nám možná snaží něco říct.

Nová studie odborníků z PsychicWorld.com a TheDozyOwl.co.uk, která zahrnula 3 854 dobrovolníků, se podívala na zoubek právě snům, které mají lidé o svých partnerech. Výsledky přinesly hned několik překvapení.

Více lidí například v noci sní o tom, že se s partnerem hádají, než kolika se jim zdá o tom, že se se svou druhou polovičkou milují. Úplně nejčastějším scénářem, který se navíc ve snech zadaných lidí objevuje, je přitom takový, ve kterém je partner podvede s bývalou láskou.

9 nejčastějších snů o vztazích

  1. Partner vás podvedl s ex
  2. Partner se s vámi rozešel
  3. Čekáte s partnerem miminko
  4. Hádky
  5. Sex s partnerem
  6. Partner zemře
  7. Podvedli jste partnera s jeho kamarádem nebo kamarádkou
  8. Svatba
  9. Váš partner se vás pokusí zabít

A co mají nejčastěji se objevující sny údajně znamenat?

Partner vás podvedl s ex

Nejčastější sen o tom, že vás partner nebo partnerka podvede s bývalým protějškem je podle expertů obvykle známkou nejistoty. Může přitom jít jak o nedůvěru v sílu vztahu, nízké sebevědomí tak i o reálné problémy, kdy je na scéně skutečná třetí osoba, která by mohla vztah ohrozit. V takovém případě je nejlepší zamyslet se nad tím, co v nás nejistotu probouzí, a s partnerem to v klidu probrat.

Partner se s vámi rozejde

Druhý nejčastější sen sice na první pohled vypadá děsivě, ve skutečnosti je ale prý pozitivní. Znamená to, že se posouváte na další úroveň ve vztahu. Něco končí a něco nového začíná. Možná společně kupujete dům, poprvé se stěhujete do společné domácnosti, začínáte přemýšlet nad sňatkem nebo jste si právě vyznali lásku.

Čekáte miminko

Pokud zrovna zakládání rodiny neplánujete, může to být trochu šok. Sny o tom, že budete mít dítě, podle expertů znamenají, že pracujete na něčem novém. Máte nové nápady nebo rozjíždíte nové projekty a právě partner vám pomáhá, abyste je úspěšně zvládli také zrealizovat.

Hádky

Za těmito sny je údajně obvykle nějaký potlačený problém, který je potřeba vyřešit. Zamyslete se nad svými pocity a zkuste je s partnerem otevřeně a upřímně probrat. Jinak se napětí nezbavíte.

Milování

Nemáte nějaké touhy, které se bojíte zrealizovat? Erotické sny mohou naznačit, že v sobě nosíte něco, o co byste se se svým protějškem rádi podělili. Tak či tak je to dobré znamení, ukazuje to totiž, že je váš partner objektem vašeho zájmu i na hlubší úrovni.

Smrt partnera

Tento sen může ukazovat na to, že se děsíte, že o partnera přijdete, nebo že váš vztah skončí. Může být ale také následek nedávné změny chování vašeho protějšku, která ve vás vyvolává úzkost a nejistotu. Kdo je tenhle nový člověk? A jak to s vámi bude dál?

Podvedete partnera s jeho kamarádem

Sen o tom, že svého partnera nebo partnerku podvedete s některým z jeho kamarádů či kamarádek vás nejprve může pořádně vyděsit. Nemusí to ale vůbec znamenat, že vás daná osoba natolik přitahuje. Podle expertů to obvykle znamená, že za něco se cítíte provinile. Třeba že si svého partnera v poslední době moc nevšímáte, protože jste zavaleni prací.

Sňatek

Tyto sny obvykle naznačují, že si se svým partnerem začínáte být čím dál bližší. Čím dál více věcí děláte společně a počítáte spolu i do budoucna.

Partner se vás pokouší zabít

Pořádně děsivá noční můra. Obvykle znamená, že se v reálném životě něčemu vyhýbáte. Pokud je hrozbou ve snu právě vaše láska, zřejmě to má co do činění s vaším vztahem.

Životní styl - další články

Doporučujeme