Babicovo menu: Panenka v pivním těstíčku * Ananasová sladkost

7. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Jirka Babica bude i v neděli v 11:30 a 13:30 vařit na rádiu Frekvence 1! A to panenku v pivním těstíčku a ananasovou sladkost. Recepty najdete uvnitř článku.

PANENKA V PIVNÍM TĚSTÍČKU

Potřebujete:

* vepřovou panenku
* hladkou mouku
* vejce
* 0,2 dl piva
* špagety
* šunku
* 2 str.česneku
* hlávkový salát
* pažitku
* petrželku
* rostlinný olej
* ocet, cukr
* sůl, pepř

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, zbavíme blan a nakrájíme na medailonky.

Plátky panenky osolíme a opepříme. Medailonky obalíme v těstíčku, které jsme si udělali ze 2 vajec, sklenky piva a 4 lžic hladké mouky.

Těstíčko pořádně rozšleháme (má být hustší a krémové) a trochu osolíme. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran.

Špagety uvaříme, scedíme, pokapeme olejem. Na oleji osmahneme nakrájené plátky česneku, přidáme špagety a hodně nakrájené zelené petrželky a pažitky a promícháme.

Hlávkový salát natrháme a zalijeme zálivkou z octa, cukru, soli, pepře a olivového oleje.

ANANASOVÁ SLADKOST

Potřebujete:

* hrnek hladké mouky
* 1 zakysanou smetanu
* 1 prášek do pečiva
* půl hrnku karamelizovaného kondenzovaného mléka
* půl hrnku cukru
* půl hrnku sekaných ořechů

Potřebujete na náplň:

* půl másla
* půl hrnku karamelizovaného kondenzovaného mléka
* čerstvý ananas

Smícháme mouku, smetanu, prášek do pečiva, kondenzované mléko, cukr, sekané ořechy a vypracujeme těsto. Vlijeme do silikonové formy a pečeme 20 – 25 min v předehřáté troubě na 200 °C.

Máslo ušleháme s karamelizovaným kondenzovaným mlékem, ananas pokrájíme na kousky. Hotové dezerty prořízneme, namažeme krémem a posypeme ananasem. Přiklopíme.

Životní styl - další články

Doporučujeme