Bezdomovec s rakovinou zachránil týranou fenku. Jeho poslední přání bylo najít jí domov

31. května 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Říká se, že nejlepším přítelem člověka je pes. Pro smrtelně nemocného bezdomovce byl tento chlupáč jeho jediným přítelem.

Během jedné extrémně mrazivé noci kráčela Jenine-Lacette Dshazer po kalifornské ulici a všimla si muže, který svíral v náručí psa. Dojatá touto scénou se zeptala muže, zda mu může jakkoliv pomoci. Rozhodně ale nečekala, že ji požádá o následující.

Clifford James Herbert býval farmářem a vlastnil opravářskou dílnu. Bohužel v 60 letech přišel o střechu nad hlavou poté, co prodělal komplikovanou operaci srdce. Aby toho nebylo málo, Herbert navíc onemocněl rakovinou.

S pouhými pár týdny života před sebou se začal strachovat, co se stane s jeho fenkou Baby. Děsila ho myšlenka, že se bude Baby potulovat po ulicích sama. Herbert proto požádal ženu o jednu věc.

Baby zachránil od zlého člověka, který ji mlátil baterkou, a děsil se, že by mohla skončit u někoho podobně založeného. Poprosil proto ženu, zda by mohla štěněti najít nový domov. “Nechtěl po mně peníze, měl jen radost, že mu chci pomoci. Navíc jsem se nad něj nepovyšovala,” uvedla žena pro kalifornský deník Fresno Bee.

Bezdomovec jí v slzách vysvětlil, že se dostal skrze těžké časy díky Bohu. “Mám svou víru. Věřím v Boha, mluvím s Bohem.”

Jeho poslední přání se naštěstí splnilo. DShazerová sdílela tento dojemný příběh na internetu, kde se okamžitě stal populárním. Netrvalo proto dlouho a psa se ujala rodina Walkerových. Ti plánují Baby vzít na návštěvu za Herbertem, nejdřív si však fenka musí zvyknout na nový, snad milující domov.

Životní styl - další články

Doporučujeme