Chcete poslat děti na letní tábor? Hodně už jich je obsazených!

30. května 2016·Životní styl·Redakce

Pokud chcete poslat děti na letní tábor, měli byste si pospíšit. O tábory je po celé České republice velký zájem a řada z nich je už obsazená. Ceny zůstávají prakticky stejné jako v minulých letech.

Táborů se v Česku každé léto konají tisíce. Pro veřejnost je často organizují Domy dětí a mládeže, ale i neziskové organizace a řada komerčních provozovatelů. U pobytových se ceny pohybují kolem 4000 korun za dva týdny, příměstské stojí nejčastěji 1000 až 2000 korun podle typu programu. Děti je možné poslat i do ciziny na přímořský nebo jazykový tábor, ale pak je cena výrazně vyšší než při pobytu v Česku.

Krajské středisko volného času Juventus v Karviné nabízí například mažoretkový či taneční tábor nebo sportovní kemp zaměřený na badminton. “Některé pobytové tábory už jsou úplně obsazené. O příměstské tábory je rovněž zájem. Rodiče ale často vyčkávají, pak pošlou děti na jeden turnus a zjistí, že je to třeba lepší než u babičky, a snaží se pak prodloužit si to i na další týden,” uvedla pedagogická pracovnice Pavla Buknová.

Velký zájem o letní akce registruje také K-klub – středisko volného času v Jičíně, beznadějně obsazené jsou také příměstské tábory Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem. V Českých Budějovicích se první zájemci o tábory hlásí už v únoru nebo březnu.  

Životní styl - další články

Doporučujeme