Chirurg učinil šokující doznání. Podepisoval se pacientům na játra!

16. prosince 2017·Životní styl·Redakce

FOTO: Shutterstock

Britský lékař Simon Bramhall (53) se přiznal, že se dvěma pacientům podepsal na játra. V britském trestním právu neexistuje precedent pro tento daný případ. Soudce případ klasifikoval jako zneužití své funkce.

Bamhall se ke svým činům přiznal před birminghamským královským soudem. Na játra svých pacientů se podepisoval v roce 2013. Obhajoval se tím, že pacientům jeho iniciály nijak neublíží na zdraví.

„Dosavadní důvody k žalobě ukazují, že to, co udělal, nebylo jen eticky špatné, ale že to byl zločin,“ řekl prokurátor Tony Badenoch. Jedním dechem dodal, že čin opakoval a to dokonce za přítomnosti kolegů na sále. Případ je hodnocen jako zneužití funkce vzhledem k tomu, že lékař ignoroval vůli uspaných pacientů.

„Je to velmi neobvyklý a komplexní případ, a to jak z hlediska odborného lékařského svědectví, tak z hlediska zákona,“ zakončil prokurátor a sdělil pro server Telegraph, že Bramhall v době těchto operací sloužil jako primář v Birminghamu. Nakonec byl Simon propuštěn na bezpodmínečnou kauci. Soud by měl vynést rozsudek 12. ledna 2018.

Životní styl - další články

Doporučujeme