DÁMSKÝ KLUB: Co děláte se starým oblečením? Plné skříně nebo posíláte dál?

29. prosince 2015·Životní styl·Redakce

Možná i vy patříte k lidem, kteří mají plné skříně oblečení. Pokud všechno nosíte, tak je to v pořádku. Ale sáhněte si do svědomí. Že vám ve skříni visí staré nepotřebné kousky!

Starší oblečení si většinou schováváme podle hesla, že „se to někdy bude hodit“! Nebude. Pokud něco nenosíte více, než 2 roky (a to jsme milosrdní), pryč s tím.

Udělejte v šatníku pořádnou čistku

Vytahaná trička s flíčky od sava nebo ponožky s prošoupanými patami patří do popelnice. Rozhodně zapomeňte na pojmy, jako „to je na doma“ nebo „na chalupu dobrý“! Není to dobré, přece nechcete být ve volném čase za šmudlu.

Kvalitní věci si zaslouží recyklovat

Udělejte si třeba burzu s kamarádkami. To, co se vám už nelíbí, může udělat radost někomu jinému. Džíny, do kterých prostě nezhubnete, vlněné sako, které se vám okoukalo nebo tričko, které jste si ve výprodeji koupila o číslo menší. To jsou poklady, které můžete poslat do dalšího kola.

Charita vám poděkuje

Mohou to být zachovalé kousky šatníku, na kterých se ale už dost podepsal zub módního času. Ty můžete zanechat v kontejnerech na použité oděvy. Uděláte radost potřebným, ať už u nás nebo daleko za hranicemi.

Uleví se nejen skříni

Uleví se i vám. Nechte si skutečně jen to, co nosíte. Uvidíte, jak vám půjde ranní oblékání rychleji. Až nebudete vztekle svlékat páté tričko, které vám nějak nesedne…

 

Co dělají se starým oblečením Markéta s Anetou? Co na sebe prásknou?

Aneta: No, to je právě problém. Neumím se ničeho vzdát. Pořád si říkám, že to jednou bude zase moderní, že do toho zhubnu, že to přešiju… Oblíbené kousky nosím do roztrhání, úplně je zničím. Ty méně oblíbené si syslím, a když mě jednou za 100 let přepadne amok kvůli přeplněné skříni, tak je rozdám. 🙂

Markéta: No, ráda bych řekla, že ho třídím, ale to se mi stává v záchvatech, jednou za čas. Vytříděné pak vozím charitě. Ale většinou daný kousek držím v ruce dlouho, konstatuji, že se ještě bude hodit a někam, kde na něj 5 let nesáhnu, ho ukládám:-)

Pošlete nám SMS do dnešního Dámského klubu a prozraďte, co děláte se starým oblečením vy! Těšíme se na vaše názory od 16:00 – 17:00 hodin!

Životní styl - další články

Doporučujeme