Dámský klub: Líbí se vám ženy v mužských profesích?

8. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Dnes už vás může vézt taxikářka, auto vám opraví servisní mechanička a když vám i fasádu nahodí žena, musíte připustit, že některé ženy jsou zručné a schopné stejně jako někteří muži. Co říkáte na ženy na mužských pozicích? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Šéf v sukni

V posledních letech narůstá počet žen, které se věnují ryze mužské práci. Stejně tak ve firmách útočí na vysoké pozice, na kterých doposud kraloval muž. Důvodem může být zapálení pro danou práci, ale podle průzkumů vše napovídá tomu, že ženy se na mužské pracovní pozice vrhají kvůli lepšímu platovému ohodnocení.

Rovné šance

Možná chvilku potrvá než akceptujete, že vaše drahá trénuje fotbal nebo je IT pracovnicí na helpdesku. Rozhodně je ale dobré tento fakt přijmout. Ženy by měly mít stejné pracovní možnosti jako muži. Aktuální statistiky dokonce ukazují, že ženy se rády vrhají na mužské pozice. Muži ovšem opačnou tendenci příliš neprokazují.

A jak se na ženy v mužských profesích dívají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Nechci nikomu bránit v emancipačních snahách, ale mě se to nelíbí. U svářečky či automechaničky prostě postrádám ženskost. Některé profese bych klidně výhradně přenechala mužům.”

Líbí se vám ženy v mužských profesích? Znáte nějakou, která se ryze mužské práci věnuje? Na vaše názory se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme