Dámský klub řeší: Používat bio kosmetiku nebo dát na babské rady?

20. listopadu 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Regály v drogeriích dnes nabízejí širokou škálu kosmetických přípravků. Dost často jsou ale plné škodlivých přísad. Na Frekvenci 1 vám poradíme, jaké máte možnosti, pokud chcete svou pokožku co nejvíce chránit.

Voňavá chemka

Dnešní tělová i dekorativní kosmetika je často plná přísad, které vám z dlouhodobého hlediska spíš uškodí než pomohou. Silikony, pěnidla, parabeny, parafíny a minerální oleje. To vše jsou skupiny látek, které se do kosmetiky přidávají, aby hezky voněla a ještě lépe vypadala.

Bio kosmetika

Pokud si chcete koupit kosmetiku z ekologického zemědělství a svou pleť co nejvíc šetřit, pak věnujte pozornost etiketě výrobku. Jestliže přípravek získal některý z TĚCHTO CERFITIKÁTŮ, pak to vaší pokožce udělá dobře.

Počítejte ale s tím, že biokosmetika má trochu jiné vlastnosti než běžné kosmetické výrobky. Šampony tolik nepění, krémy jsou hutnější a bio dekorativní kosmetika ještě neumí takové zázraky, jako ta běžná.

Kosmetika z kuchyně

Olivový olej a sádlo jistě skladujete v kuchyni. Zkuste si vzít kousek i do koupelny a po umytí se tím potřete. Možná se pak budete divit, jak to vaší pleti prospěje. Pro suchou pokožku je olivový olej jako balzám. Pokud vás trápí dlouhodobě suchá kůže, případně i chladová alergie, zkuste čisté sádlo. Budete překvapeni, jak vláčnou po něm budete mít kůži.

TIP Frekvence 1: Pro šetrné odlíčení zkuste namočit vatový tampónek do teplé vody a kápněte na něj olivový olej. Nejen, že se perfektně odlíčíte, ale vaše pleť bude po tomto šetrném odlíčení krásně hebká.

A jakou kosmetiku preferuje Markéta z Dámského klubu?

Markéta: „Mám ráda obojí. Bio kosmetiky jsou moc fajn, ale nad vepřové sádlo není. To vnitřní, doma vyškvařené, je výborné na vrásky, jizvy, popáleniny. Olivový olej s citrónem je zase bezvadně funkční na dohnědnutí opálení. Olivový olej je ale vlastně báječný na všechno, i na unavené, vysušené vlasy. Bio kosmetika má ale hezčí balení, než ten olej nebo sádlo.”

Máte zkušenosti s bio kosmetikou nebo nějaké zaručené kosmetiské babské rady? Věnovat se jim budeme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme