Dámský klub se ptá: Chodíte na vzdělávací kurzy?

11. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Rekvalifikační kurzy, kurzy pro absolventy, jazykové kurzy, kurzy prodejních dovedností. To je jen část z nabídky, ze které dnes můžete vybírat. Školíte se nebo vám to přijde zbytečné? Dnešní téma Dámského klubu Frekvence 1.

Víc vědomostí, vyšší plat

I tak to někteří chápu a někdy nejsou daleko od pravdy. Pokud se hlásíte na pozici, kde musíte umět psát všema deseti, kurz vám určitě pomůže, pokud jste doposud ťukali do klávesnice jen dvěma prsty. 

Pokud potřebujete vylepšit znalost angličtiny a chybí vám disciplína, abyste se učili doma, opět pro vás bude kurz tím pravým ořechovým. Odborníkem předané znalosti mohou zvýšit vaši cenu při pracovním pohovoru. Proto jsou peníze, které jste vložili do kurzu skvělou investicí.

Všeho s mírou

Jedinci, kteří mají 4x týdně nějaký kurz, sice získají spoustu nových vědomostí, ale otázkou je, zda je umí zpracovat a využít v praxi. V některých případech uděláte lépe, když se zaměříte na jednu ze svých znalostí, kterou prohloubíte a budete ji nabízet jako svou silnou stránku.

A co si o tom myslí moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Rodiče mi celý život říkali, že vzdělávat se musím nepřetržitě. Kašlala jsem na to a myslela si svoje, ale bohužel měli pravdu. Takže se vzdělávám ve věcech, které mě zajímají a nabyla jsem jistoty, že dokonce svého života to nestihnu.“

Aneta: „Ano, škola základní, střední i vysoká jsou v dnešní době velice důležité stejně jako znalost jazyků. Ale škola života je sama o sobě tím největším a nejtěžším kurzem. Takže než abych cpala peníze do kurzů, tak je raději nacpu do výletu nebo dovolené a budu tak poznávat svět.“

Na vaše názory a zkušenosti se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme