Dámský klub se ptá: Jak děláte štrúdl?

30. listopadu 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Za okny zima a doma vůně jablek a skořice! Možná i tak to vypadá o podzimních večerech u vás doma. Umíte si i vy navodit dobrou atmosféru voňavým štrúdlem? Jak ho děláte? Prozraďte nám to už dnes v Dámském klubu.

Tajná ingredience

Vlašské ořechy, tvaroh, mák nebo javorový sirup? Čím dochucujete štrúdl vy? Myslíte, že v případě štrúdlů platí “jiný kraj, jiný mrav”? Kromě klasického jablečného se v Čechách vyskytuje i štrúdl jahodový nebo višňový a další ovocné obdoby. Češi jsou ale vynalézaví natolik, že s oblibou dělají i štrúdl naslano. Do takového závinu můžete dát prakticky cokoli, co najdete v lednici nebo ve spíži. Šunkou a sýrem počínaje, různými druhy zeleniny konče. 

Jablečná klasika

Možná obdivujete nápaditost druhých, ale sami zůstáváte u staré dobré klasiky. Podsypat jablka strouhankou, hodit na ně hrst rozinek, a pořádně posypat skořicí. Cukru ať dá každý tolik, kolik má rád. Vítězí ten štrúdl, který zmizí nejdřív.

A jak dělají štrúdl moderátorky Dámského klubu? 

Aneta: Kupuji. Nejlepší je s tvarohem, nějakým ovocem a vlašáky 🙂

Markéta: Nejlepší je tem který dostanu od mámy nebo sousedů a nemám s ním práci. Ale když už tvořím já, tak s čokoládou a tvarohem.

A jak děláte štrúdl vy? Své tajné ingredience nám můžete prozradit už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme