Dámský klub se ptá: Půjčujete své věci?

28. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Jedete pod stan, tak si půjčíte od kamaráda spacák. Máte rozbitou žehličku, tak si ji půjčíte od švagrové. Co ale, když je to obráceně, když někdo chce půjčit to, co patří vám? Dnes to řešíme v Dámském klubu Frekvence 1.

Půjčím cokoli

Někteří lidé razí teorii, že když už něco vlastní, rádi se podělí s druhými. Čím více lidem to poslouží, tím lépe. Připoutanost k majetku takovým lidem nic neříká. Je ale dobré, aby takový člověk byl ostražitý. Snadno by toho někdo mohl zneužít.

Nedám, nepůjčím

Když si šetříte dva roky na vybavený fotoaparát, je pochopitelné, že ho nepůjčíte kamarádce na dovolenou. Jsou prostě věci, u nichž je poměrně velké riziko poškození a vy ho nechcete zbytečně podstoupit. Chápeme, že půjčovat to, čeho si ceníte je obtížné. Když ale víte, že by zapůjčení toho, co stejně nepoužíváte, mohlo někomu pomoct, bude vás to nakonec hřát u srdce.

A jak jsou na tom s půjčováním věcí moderátorky Dámského klubu?

Aneta: “Zásadně nic nepůjčuji. A mám k tomu hned několik důvodů:
1. DVD, CD nesmí z domu. Je to taková moje sbírka, kterou si připravuji na stáří, abych měla na co koukat. A lidé mají tendence zrovna tyto věci nikdy nevracet. U knih už mě to tolik nebolí.
2. Oblečení – no fuuuuj, nikdy jsem si od nikoho neměla ani touhu něco půjčit, natož abych to udělala. A pozor, není to tím, že mám velikost XL, bylo tomu tak i když jsem nosila 38. O botách ani nemluvě. 
3. Kuchyňské potřeby po mě ani nikdo nechce, jelikož každý ví, že nevařím. Ale zato jak mi všichni nosí jídlo, které uvařili, mám už slušnou sbírku plastových nádob na potraviny. Tož já bych je ráda vrátila, ale nevím komu :-).”

Markéta: “Já věci půjčuji a zjišťuji, že některé navždy. Ale jsem nepoučitelná. Možná bych mohla prázdnotu po půjčených věcech vyrovnat ponecháním si věcí, které byly zapůjčeny mě, ale to já nedělám. Většinou.”

Těšíme se na vaše názory. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme