Dámský klub se ptá: Umíte dát novou šanci?

26. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Každý dělá chyby a ti, kteří jsou moudří, se jich chtějí zbavit a napravit to, v čem zhřešili. Dáte jim ale šanci, aby se polepšili? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Důvěra až za hrob

Jestliže dotyčnému věříte, že se polepší, druhou šanci mu jistě dáte. Pokud ovšem opakovaně zklame, pak je potřeba zamyslet se nad tím, jestli vás tak trochu nevyužívá. Dát druhou šanci je chvályhodné, ale druhá šance je přeci jen jedna! Myslete na to, zda se dotyčný vůbec chce polepšit. Třeba je to, že mu stále bezmezně věříte jen ztráta času.

Pohár trpělivosti přetekl

Možná jsou to špatné zkušenosti nebo byste měli být jen trochu tolerantnější. Chybovat je lidské proto je dobré zkusit dát člověku druhou šanci, pokud ovšem nejde o nějaký vážný přečin. A ztratit přítele nebo dobrou kamarádku jen kvůli neúmyslnému přešlapu je přeci škoda.

A jak jsou na tom moderátorky Dámského klubu? Dávají druhou šanci?

Aneta: Dávám nové šance tak často, až mi náš Daneček řekl, že už je to blbost. A je pravda, že z velké části se lidé nepoučí a udělají mi to zase. Já jsem taky nepoučitelná a odpouštím tak často, že si toho vlastně ten dotyčný vůbec neváží. No, snad jednou dostanu rozum.

Markéta: Já druhou šanci dávám, ale už jen jednou. Poučena chybami minulosti. A jsou lidé, kteří si vlastně ani druhou šanci nezaslouží. Stejně ji ode mě dostanou.

Jsme zvědaví na vaše zkušenosti. Podělte se s námi už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme