Dámský klub se zamýšlí: Má brát žena stejné peníze jako muž?

30. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Pokud máte s partnerem přehled o svých příjmech, pak je zřejmé, kdo bere víc. Jsou případy, kdy víc peněz domů nosí žena. Je to vítané nebo to mužům spíš vadí? Dnešní téma dámského klubu na Frekvenci 1.

Co je doma, to se počítá

Má-li partnerka vyšší příjmy a ukládá je do společné kasy, pak jste jistě pyšní na to, jak schopnou ženušku máte. To, že jsou vaše příjmy menší, nevidíte jako problém – a to je dobře. Pokud si peníze vydělává férovou prací, je dobré jí výdělek přát. Zabývat se tím, že víc má vydělat muž, by byla jen ztráta času.

Živitel rodiny

To, že vaše drahá vydělává víc, nesete těžce. A to hlavně proto, že vy chcete být tím živitelem rodiny. Dnes už se ale v mnohých odvětvích rozdíly mezi muži a ženami stírají. Stejné je to i doma. Pokud se vaše milá vrací z práce pozdě, ulehčete jí život tím, že se postaráte o chod kuchyně. Víme, že muži umí být skvělými kuchaři.

Jak se staví k vyšším výdělkům žen moderátorky Dámského klubu? 

Markéta: „Žena by měla brát větší peníze než muž, protože době, kterou musí strávit v práci obětuje větší úsilí a po návratu z práce ji čeká v každém případě druhá směna v podobě nákupu, vaření, uklízení a úkolů s dětmi. Muž nemá na práci nic jiného, než vstát a věnovat se svojí práci.”

Aneta: „Rozhodně mi vadí, že se finanční ohodnocení rozděluje podle pohlaví. Mělo by se to dělit podle dovedností, kvalit, talentu na danou práci a léta praxe. Což se u nás v ČR dost podceňuje.”

A jak se na celou věc díváte vy? Na vaše názory se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme