Dámský klub: Umíte přiznat svou chybu a omluvit se?

12. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Chybovat je lidské, odpouštět božské, ale omluvit se? To je občas zatraceně těžké. Umíte to? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Ruku na srdce

Základním krokem k tomu, abyste se uměli omluvit, je fakt, že musíte přiznat svou chybu. Někomu to dělá velký problém. Především se s tím perou ti, kteří si o sobě myslí, že mají vždycky pravdu. To je ale velká mýlka. Chyby dělá každý a je moudré dát ruku na srdce a přiznat si to.

Jde to! Když se chce

Že jste se někoho dotkli a ublížili mu? Jak se říká: Přestřelili jste? V tu chvíli je správným řešením upřímná omluva. Ani po ní ale nečekejte, že dotyčný hned bude skákat radostí. Dejte mu chvilku času na vstřebání toho, co se stalo, připomeňte mu, že je vám to opravdu líto a pak už jen věřte, že čas to zahojí.

Umí se moderátorky Dámského klubu omluvit?

Markéta: No jasně, nebylo to tak vždycky, ale naučila jsem se to. Bohužel to občas přeháním a beru na sebe i chyby, které jsem neudělala já, ale někdo jiný. Takže se to zase musím naučit dostat do rovnováhy.

Aneta: Nikdy z dětství nezapomenu, jak můj táta dokázal přiznat chybu a omluvit se mi, i když mi byly čtyři roky. A jelikož jsem po něm, tak už asi víte, jak to mám nastavené. Je ale pravda, že se mi těžko přiznává chyba před lidmi, které nemám ráda. U těch, které miluji to jde s omluvou samo.

A co vy? Umíte to nebo se to teprve musíte naučit. Svěřte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme