Dámský klub: Usínáte dlouho nebo jako když vás do vody hodí?

9. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Někdo umí usnout jako štěně, jiný si před spaním dá meduňkový čaj a stejně ještě často skončí u prášku na spaní. Rychlost usínání je dnešním tématem Dámského klubu na Frekvenci 1.

Nekonečné počítání oveček

V dnešní zrychlené době nám to v hlavě nepřestává šrotovat ani v noci a tak se stává, že unavený jedinec toužící po spánku nemůže zabrat. V některých případech se může jednat o stres, ale stejně funguje i přílišné nadšení. 

Jestliže se těšíte, že druhý den jedete na dovolenou a chcete být za volantem svěží nebo naopak máte stres z nové práce, kam následující den nastupujete, zkuste se před spaním rozptýlit a zároveň unavit. 

Poslední průzkumy ukázaly, že nechat na sebe před spaním zářit tablet nebo počítač není dobré. Místo toho zvolte knihu odlehčeného žánru. Možná se ráno vzbudíte s rozsvícenou lampičkou, ale podstatné je, že se dobře vyspíte.

Jako když do vody hodí

Kamarádky manžel se po ulehnutí do vodorovné pozice třikrát zhluboka nadechne a v tu ránu spí. Vaše dcera už jako dítě usínala vestoje. Dnes už si ke spánku lehá, ale i tak usne do pěti minut. Jak to dělají? Většinou je tato „zázračná“ schopnost už vrozená. Pro lepší usínání existuje ale pár dobrých rad. Mezi večeří a spánkem si udělejte dostatečnou pauzu. S plným žaludkem se špatně usíná. Nemějte v ložnici velkou zimu ani přetopeno, usínejte na pohodlném polštáři a zkuste všechny myšlenky hodit za hlavu a soustřeďte se jen na to, jak dýcháte.

Jak jsou na tom s usínáním moderátorky Dámského klubu?

Markéta: “Jak kdy. Když mám plnou hlavu problémů, tak se mi honí v hlavě tak dlouho, až nad ránem usnu, jako když mě do vody hodí.”

A jak jste na tom vy? Vašim názorům se budeme věnovat už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme