Dívky se do klubu ve Vídni nedostaly. Podle majitele byly moc tlusté

22. července 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Sesty Liza a Vivi z Rakouska chtěly vyrazit s přáteli na diskotéku. Ochranka je do klubu ale nepustila. Prý kvůli tomu, že měly kilogramy navíc. Případ, který zveřejnila rozzlobená kamarádka obou dívek, hýbe zemí a společnost rozdělil na dva tábory.

Sestry Liza a Vivi chtěli s kamarádkou Jessi a jejím přítelem vyrazit ve středu večer do vídeňského klubu Vie i Pee. U dveří diskotéky ale vládl přísný režim. “S přítelem jsme stáli vepředu, holky hned za námi. Vyhazovač se nás zeptal, zda jdeme jenom my dva. My odpověděli, že ne, že jsme čtyři,” popsala Jessi deníku Krone.

Ochranka klubu je do něj už ale nepustila. Když se kamarádi ptali proč, vyhazovač jim to odmítl sdělit. Dívky byly ale neodbytné a chtěly zavolat šéfa klubu, který by jim vysvětlil, proč nebyly na rozdíl od ostatních do klubu vpuštěny. Po půl hodině přišel mladý muž, který se představil jako provozní. “Vzal si mě stranou a mezi čtyřma očima mi řekl, že já a přítel jsme dovnitř jít mohli, ale mé kamarádky ne, protože jsou příliš tlusté,” vyprávěla Jessi.

Dívky s více kily navíc se prý nehodily k image klubu. “To je tak hrubé a naprosto neuvěřitelné,” dodal přítel Jessi. “Bylo to neuvěřitelně ponižující,“ říká Liza. Její sestra Vivi k tomu jen dodala: „Šokující je, že silnější muži mohou do klubu bez problémů, nikdo jim nebrání. Je neuvěřitelné, že zde existuje tento typ diskriminace.“

Čtveřice se rozhodla, že příběh zveřejní. Deník Krone se obrátil na majitele klubu, který se vyjádřil jen ve dvou větách. „V současné době je povolena obsazenost na 75 procent. Usilujeme o vzájemný respekt a rozmanitost.“ Na další dotazy nikdo neodpověděl. Dívkám se po uveřejnění příběhu dostalo od podpory nejen ze strany čtenářů, ale i majitelů klubů. Ti jsou v šoku z toho, jací lidé se v jejich branži vyskytují.

Někteří Rakušané si ale myslí, že majitel má právo na jakékoliv rozhodnutí. „Jako vlastník mohu sám rozhodnout, které lidi vpustím a které ne,“ uvádějí. Po zveřejnění článku manažer klubu Chris Edy uvedl, že majitel celé věci lituje a se od obsahu výroků distancuje. Deník Krone připomíná, že majitel klubu Vie i Pee obdržel více než šest milionů korun jako pomoc po lockdownu. Peníze šly z kapes všech poplatníků, tedy i těch, kteří mají konfekční velikost větší než 34, připomíná Krone.

Životní styl - další články

Doporučujeme