Elixír zdraví jménem rybí tuk. Nechybí vám?

28. října 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Podle Světové zdravotnické organizace WHO bychom týdně měli zkonzumovat až 240 gramů rybího masa. Rybu si tedy můžete dopřávat k obědu, či večeři zhruba dvakrát týdně. Pro většinu lidí je to však téměř nemožné.

Pokud se vám nedostává pravidelného přísunu ryb čerstvých, můžete sáhnout po výživových doplňcích, které obsahují významné omega-3 mastné kyseliny. Mořské ryby, mezi které se řadí losos, makrela a tuňák, jsou nenahraditelným zdrojem vitamínů D a A.

Rybí tuk hraje významnou roli v přecházení civilizačních chorob. Právě rybí tuk je hlavní součástí stravy Eskymáků a o výhodách jeho konzumace by mohli vyprávět i Japonci, kteří se řadí mezi národy s nejnižším počtem úmrtí na srdeční choroby.

Omega-3 mastné kyseliny jsou nepostradatelné v jakémkoliv věku. Stará se totiž o správný vývoj mozku, ale také lidského plodu, když je stále v těle matky. V dospělém věku napomáhá vyvarovat se civilizačním chorobám, u starších osob slouží jako prevence proti Alzheimerově chorobě, ztrátám paměti, ale také vysokému cholesterolu a tlaku.

Životní styl - další články

Doporučujeme