GALERIE: Malý Superman čeká na nové srdce, Batman bojuje s rakovinou. Fotograf mění nemocné děti v superhrdiny

24. srpna 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Ne všichni hrdinové nosí pláště. Někteří z nich nosí protézy, stojan s infuzí či šátky, aby zakryly holé hlavičky. Tento fotograf se je rozhodl ve svém projektu proměnit v Ligu spravedlivých. Výsledek? Posuďte sami.

Poté, co táta z amerického Utahu na začátku letošního roku vyrobil drahý kostým, aby jeho tříletá dcerka mohla řádit jako Wonder Woman, proměnil šest dětí v komiksové postavičky, aby tak uctil jejich odvahu v boji s nemocí.

„Jsou to opravdoví superhrdinové a tak jsem se rozhodl nafotit sérii, kde jejich slabost proměním v sílu,“ sdělil fotograf Josh Rossi magazínu People.

Od chvíle, kdy svou malou dceru proměnil v oblíbenou komiksovou hrdinku, lidé ho kontaktovali, zda by pro jejich děti nemohl udělat to samé. Rossi byl proto nadšený, když se mu naskytla příležitost se šesticí silných dětí pracovat.

„Co se mi obzvlášť líbilo bylo, že jsme si pro každou postavu vybrali velmi specifické dítě. Když se například Superman dostane do blízkosti kryptonitu, jeho srdce slábne. Tegan Pettit, chlapec, který Supermana v sérii ztvárnil, čeká na transplantaci srdce. Věděl jsem, že on je ten pravý,“ dodal fotograf.

Sofie Loftus (3) trpí vzácným druhem rakoviny oka. Teď je z ní ale Wonder Woman. Ačkoliv těsně před focením dokončila kolo ozařování, rozhodně jí to na dravosti neubralo. Jak uvedl její otec, od začátku léčby si malá Sofie ani jednou nepostěžovala a bylo tak skvělé ji vidět tak silnou, jak celou dobu působí.

Pětiletý Kayden Nickle přišel o obě nohy, když mu byl pouhý jeden rok. Narodil se s pupeční kýlou, která mu vytlačovala orgány a jedinou nadějí na záchranu byla dvojitá amputace. Role Kyborga mu tak padne jako ulitá, protože i tento hrdina byl zdravý až do vážné nehody. Jeho otec ho udržel naživu robotickými protézami.

„Tato fotosérie zcela změnila mé vnímání toho, co je v životě důležité. S kostýmy nebo bez, tyhle děti jsou superhrdinové,“ dodal fotograf.

Životní styl - další články

Doporučujeme