Jak mít krásné a plné rty bez injekcí a duck face? Stačí jen správná péče a pár vychytávek

6. května 2023·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Momentálně je modelace a zvětšování rtů nejoblíbenějším zákrokem estetické medicíny. Ono se jen stačí podívat kolem sebe a může nám to být všem jasné. Někdo se umí udržet na uzdě a opravdu mu stačí přiměřené množství, které rty vyplní, jenže většinou se to pak zvrtne, ženy chtějí víc a víc a jsou z nich kačeny, které vypadají všechny stejně. O přehnaný duck face málokdo skutečně stojí. Nejde ale popřít, že tenhle trend má také nějaký důvod. Plné a pěkné rty jsou opravdu krásné, ale především na těch, kterým je nadělil sám Bůh. Není ovšem divu, že spousty žen si snaží k takovým líbacím ozdůbkám pomoci, jak to jen jde. Aurio.cz přichází s nápady, jak své rty zkrášlit a zvětšit, ale bez použití injekcí.

Přestože se běžně používá termín botox rtů, ve skutečnosti se k modelaci rtů nepoužívá botox ale kyselina hyaluronová. Jde o látku tělu vlastní, která se postupně vstřebává. Aplikace není zcela bezbolestná, výsledek závisí na zručnosti ošetřujícího lékaře a pro udržení efektu je potřeba zákrok 1–2x ročně opakovat. Jde to ale i jinak.

Použijte peeling

To je naprostý základ, pokud chcete mít krásné rty. Jednou týdně rty zbavte suchých šupinek a odumřelých buněk právě pomocí peelingu na rty. Šupinky odrážejí méně světla a tím rty působí menší. Jemný peeling určený na rty můžete koupit, ale také si ho můžete jednoduše připravit doma. Stačí smíchat třtinový cukr se lžičkou olivového oleje a do rtů vmasírovat krouživými pohyby. Obdobně ale poslouží i masáž suchým zubním kartáčkem.

Pečujte a hydratujte

Chcete-li se vyhnout injekcím, nemusíte na kyselinu hyaluronovou úplně zanevřít. Můžete ji aplikovat povrchově. Pro svou hydratační a vyhlazující vlastnost se používá i v pečující kosmetice. Vyzkoušejte nejrůznější masky na rty s obsahem kyseliny hyaluronové a mastných kyselin, která obnovují jemnou kožní bariéru rtů, dodávají jim hydrataci a uzamykají v nich vlhkost. Při pravidelném používání dokonce redukují vrásky. Pro každodenní péči pak používejte organické balzámy s výživnými oleji. Ty rtům dodávají objem a přirozeně pěkný vzhled. V ideálním případě volte přírodní balzámy bez obsahu ropných složek či lanolinu.

Používejte séra pro zvětšení rtů

Bez prvních dvou kroků na pěkné rty zapomeňte. Bez základu peelingu a hydratace vám budou jakékoliv jiné vychytávky k ničemu. Pak se můžete zaměřit na skutčné zvětšení. Ideální jsou taková séra, která v sobě mají rovnou i anti-age receptury. Ty vyhladí vrásky a dodají objem.

Nebojte se konturky

Konturovací tužka však nejde kombinovat s každou rtěnkou. Pokud máte tmavší, matnější rtěnky, na konturku zapomeňte. Mnohem lepší jsou světlé růžové či nude rtěnky s lesklým finišem. Konturovací tužka, se kterou lehce přetáhnete linii vašich rtů, by měla být v odstínu vašich rtů.

Lesk jako blesk

Instantní způsob, jak zdůraznit a zvětšit objem rtů, je použít čirý lesk či olej na rty. Nemusíte jej nanášet po celé ploše rtů, ale aplikujte kapku přímo do středu obou rtů. Lesk zachytí a odrazí světlo a rty tak budou vypadat plnější.

Obličejová jóga pro krásnější rty

Obličejová jóga je hit, který zaplavil sociální sítě a evidentně má výsledky. Některé ze cviků jsou dokonce navrženy přímo pro zvětšení objemu rtů, většinou jde o důrazné vyslovování dlouhých samohlásek (ó, á, é) při kterých výrazně špulíte rty. Pravidelný tělocvik rty prokrví, oživí a zabrání ochabování svalů v okolí úst.

Životní styl - další články

Doporučujeme