Tření vytváří energii a krásnou pokožku. Dry brushing je rituál, po kterém budete doslova zářit

28. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Tento příjemný rituál je velice oblíbený na sociálních sítí. Není se čemu divit. Kdo by nechtěl mít krásnou, rozzářenou, prokrvenou pokožku plnou života a energie? Právě tím docílíte speciální technikou Dry brushing, který možná zní záludněji než jak ve skutečnosti funguje. Jak na touto očistu kůže prozradil magazín Elle.

Z názvu “suché kartáčování” napovídá, že se jedná o přejíždění hrubého suchého kartáče po těle. Možná jste o tomto rituálu neslyšeli, ale už v antickém Řecku tato metoda patřila ke zkrášlovacím procesům. Budete potřebovat jen suchou pokožku, kartáč s přírodními štětinami a hydratační přípravek například tělové mléko.

Ideálně kartáčování provádějte před tím, než vlezete do sprchy či se naložíte do vany. Hned na poprvé to nepřežeňte a s kartáčem si počínejte spíše jemněji. Postupujte od spodu nahoru. začněte od nohou a miřte směrem k srdci.

Jemně tlačte a krouživými pohyby postupujte systematicky po celém těle. Tlak kartáče přizpůsobte tloušťce kůže. Dejte pozor na citlivá místa a rány.

Až budete hotovy, smyjte ze sebe ve sprše odumřelou kůži. Využijte toho, že máte otevřené póry a celé tělo důkladně hydratujte. Tak se krém dostane do kůže ještě hlouběji.

Výhody dry brushingu

Tato technika vám může pomoci zmírnit projevy celulitidy, jenž trápí mnoho žen. Dalším benefitem, který můžete po zařazení suchého kartáčování do vaší rutiny očekávat, je exfoliace. Zbavíte se odumřelé, suché kůže a pokožku budete mít jako znovuzrozenou. Docílíte také pročištění celého těla i krve. Už jen pocit, že se věnujete sama sobě, je přínosný benefit relaxace.

Životní styl - další články

Doporučujeme