Jak správně uvařit vajíčko natvrdo? Máme pro vás návod

21. dubna 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Chystáte výsluhu pro koledníky a už teď se děsíte, jaká to bude zase očista? Vajíčko je moc měkké, nebo tvrdé a nejde oloupat. Nebojte, máme pro vás tipy a triky!

Jak zabránit popraskání vajec?

Než začnete vejce vařit, vyndejte je z balení a nechte je ohřát na pokojovou teplotu. Pak vám skořápka nepopraská. Můžete případně také přidat do vody ocet.

 Jak dlouho by se měla vejce vařit?

Vejce naměkko se většinou vaří 2-3 minuty, pokud chystáte pro koledníky vejce natvrdo, nechte je vařit 10 minut. Vejce dávejte vždy do studené vody, ne vroucí, vodu i s vejci pak přiveďte k varu.

Jak je dostat ze skořápky snadno a rychle

Úspěch oloupání vajec tkví v ledové vodě. Poté, co vajíčka dovaříte, slijte vodu a poté je prudce zchlaďte, ideálně v ledové vodě. Skořápka pak půjde z vajec mnohem lépe. Pomáhá také vajíčky kroužit v rendlíku, aby do sebe jemně narážela.

Životní styl - další články

Doporučujeme