Jaro v březnu? Ano, ale s vydatnými srážkami

11. března 2024·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Profimedia)

I druhý březnový týden nám bude připadat, jako když jsme se probudili na jaře. Teploty by se měly pohybovat mezi 10 až 15 stupni, ale slunečních paprsků se moc nedočkáme. Teplo sice bude, ale čekají nás i deštivé přeháňky.

Nový týden bude podle meteoroložky Dagmar Honsové bohatý na srážky a na začátku týdne u nás bude počasí ovlivněno oblasti nízkého tlaku vzduchu. V úterý nás čeká zatažená obloha, na východě s deštěm a na horách se můžeme dočkat sněhových přeháněk. Nad ránem teploty klesnou na 3 až 7 stupňů. Přes den se dostanou na 7 až 11 stupňů.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy opět přeháňky a déšť. Ranní teploty budou 6 až 2 °C, přes den opět 7 až 11 stupňů. Trochu slunce přinese čtvrtek, kdy by teploty měly být při zatažené obloze zhruba okolo 10 až 14 stupňů. Ráno to bude jen okolo 2 až 6 stupňů.

V pátek se dočkáme polojasna až oblačna. Ranní teploty klesnou na 1 až 5 stupňů, přes den se ale dostanou na 10 až 15 stupňů. O víkendu ale začne oblačnosti opět přibývat a místy se objeví déšť. Více se oteplí a můžeme se těšit na 12 až 16 stupňů. 

Životní styl - další články

Doporučujeme