Léčivá síla rostlin: Čekanka je bylinkový zázrak, který detoxikuje a zbaví trávicích potíží

14. září 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Poznali jste z fotky tuto netradiční bylinku, které si lidé cení díky jejímu pestrému využití a zdravotním benefitům? Čaj z kořene čekanky by se dal považovat za malý zázrak.

Rostlina s modrými květy má spoustu zdravotních benefitů a navíc si z ní připravíte i velmi chutný čaj, který může sloužit dokonce jako náhrada kávy. Pomáhá při ztrátě chuti na jídlo, zácpě, zvýšeném tlukotu srdce a dalších nežádoucích stavech.

Trávení

Nejvýznamnější výhodou této bylinky je její schopnost upravovat trávení. Zdravá bylinka obsahuje látku inulín, probiotikum, které má schopnost zabránit zažívacím problémům, mezi něž patří například těžkost. Nejen že se po čaji budete cítit lépe, vašemu organismu se uleví, neboť se zbaví plynatosti.

Královna antioxidantů

Čekanka patří mezi rostliny s nejsilnějšími antioxidačními účinky. Napomáhá odstraňovat toxiny z organismu a udržuje tělo čisté bez škodlivých elementů. Pravidelná konzumace této bylinky je prevencí proti různým chorobám.

Péče o játra

Ledviny a játra jsou detoxikačními filtry vašeho těla. Zázračný čaj z čekanky posiluje zdravé trávení a již několik let se používá jako lék na detoxikaci jater. Sušený kořen můžete konzumovat i během léčby žloutenky.

Životní styl - další články

Doporučujeme