Makeup či oříšky. Věci, o kterých jste možná nevěděli, že patří do ledničky

7. května 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Diskuze, která se táhne již několik desetiletí. Patří vajíčka do ledničky? A kečup? Odborníci z magazínu Good Housekeeping nyní přicházejí s 6 položkami, které by měly být vždy skladovány v ledničce a nejedná se pouze o potraviny.

Oříšky

Oříšky pravděpodobně skladujete ve spíži, nicméně tučnější typy jako paraořechy a kešu patří do ledničky. Teplo urychluje žluknutí a skladování v ledničce napomáhá uchovat jejich vlhkost.

Květiny

Tajný trik používaný květináři, který můžete snadno využít i v domácnosti. Chcete-li, aby vám krásná kytice vydržela co nejdéle, skladujte ji i s vázou přes noc v chladu.

Makeup

Skladovat kosmetickou taštičku v ledničce se vám může zdát podivné, ale pro váš tekutý makeup neexistuje ideálnější prostředí. Oleje se totiž v nízkých teplotách nekazí. Jen se ujistěte, že makeup skladujete ve svislé poloze, aby nevytekl na potraviny.

Omáčky

Kam patří kečup? A majonéza? Odborníci doporučují, abyste hořčice, kečupy a podobná ochucovadla skladovali po otevření v ledničce, zatímco oleje a octy mohou zůstat ve spíži.

Životní styl - další články

Doporučujeme