Maminka se na internetu svěřila s každodenním zvykem: To není normální, kritizují ji

6. prosince 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Když přijde na hygienické návyky, každý člověk to má trochu jinak. Zatímco někdo pochází z velice pořádné rodiny a nesnese ani ten nejmenší náznak nečistoty či nepořádku, jiný k úklidu přistupuje značně volněji. Přesvědčit se o tom mohla jedna maminka, která se na internetovém fóru dozvěděla, že to, co považuje za normální, má většina lidí trochu jinak. 

Anglické internetové fórum Mumsnet slouží jako diskuzní místo pro všechny maminky, které potřebují s něčím poradit nebo něco probrat. Ženy ze všech koutů světa si zde vzájemně radí, předávají moudrosti a sdílí své zkušenosti.

31. ledna se na stránce rozjela diskuse o koupelnových ručnících, jejich sušení a skladování. Mezi příspěvky o tom, kolik lidí věší ručníky na háček a kolik z nich je přehazuje přes koupelnové dveře se však objevil i jeden, které mnohé překvapil.

“Jsem nerozumná, když peru ručníky po každém použití? Je to normální? Neustále peru ručníky,” svěřila se jedna maminka. A ze strany mnohých si okamžitě vysloužila kritiku.

“Jaké plýtvání energií, vodou, časem atd. Já používám své ručníky těsně po tom, co se celá umyji, možná děláte něco jinak,” napsala například jedna z žen. “Není to vůbec normální. Použijte je a pověste někam, kde mohou uschnout. Po jednom použití nejsou špinavé,” napsala další.

Někteří se dokonce neváhali zeptat, jestli se nejedná o ručníky ušpiněné sexem. “Dokonce ani v hotelu vám už nemění ručníky každý den,” podotkla další diskutující. “Jste nerozumná a přiděláváte si práci,” míní jiná žena.

“Hezky je pověste, aby uschly (poblíž radiátoru je to v zimě nejlepší) a použijte je znovu. Samozřejmě že pokud se ušpiní nebo začnou zavánět, vyperte je. Jinak je to v pohodě jednou týdně,” poradila ženě další z matek.

Našli se ale i tací, kteří s přehnaně pořádnou maminkou souhlasili. Jedna z žen se svěřila, že po sprchování zásadně používá pokaždé jiný ručník.

Životní styl - další články

Doporučujeme