Pijte vodu s citronem každý den a tohle se stane s vaším tělem

23. září 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Také jste to slyšeli nebo četli? Sklenice vody s citronem po ránu přispívá nejen ke štíhlé postavě, ale také k celkovému zdraví. propagátory této myšlenky jsou nejen hollywoodské hvězdy, ale i řada influencerů z oblasti fitness a zdravé výživy. Skeptikové namítají, proč tedy voda s citronem nepatří mezi rady našich babiček, když je to takový zázrak? Jak to tedy s vodou s citronem je? Informace přináší Moje zdraví.

Americká odbornice na výživu a zakladatelka společnosti Foodtrainers Lauren Slayton o sobě říká, že je první osoba, která s radostí vyvrací mýty týkající se výživy. “Trávím velkou část dne tím, že klienty odrazuji od konzumace nesmyslných průmyslově zpracovaných surovin,” říká. Jinými slovy – žádné superpotravině, která bude hubnout a řešit zdraví za vás, nevěří. Jak ale říká, na té citronové vodě něco je.

Minimálně půl citronu

Pokud si nalijete sklenici vody a “ozdobíte” si ho plátkem citronu, nedá se to považovat za plnohodnotnou dávku tohoto zázračného nápoje. Je potřeba vymačkat na jednu sklenici šťávu alespoň z poloviny, nebo víc plodu, ať už si vyberete citron, či limetku.

Sklenice po ránu

Po celé noci potřebuje vaše tělo doplnit tekutiny. A ty doplníte právě sklenicí vody s citronem. nejen, že citrus dodá vodě příjemné osvěžení a ochucení, ale také obsahuje antioxidanty a flavonidy. Pomáhá proti stárnutí a působí protizánětlivě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený La cuisine des eiders (@lacuisinedeseiders)

Pro správné vyprazdňování

pokud máte problémy s pravidelným vyprazdňováním, určitě vodu s citronem zařaďte do své ranní rutiny. Pomůže vám nastartovat správný proces a ještě lepších výsledků dosáhnete, zvolíte-li spíše teplou vodu.

Pročišťuje ledviny

Voda s limetkou nebo citronem, především teplá, je velice močopudná. Vaše ledviny tedy perfektně pročistí a vy se ledvinových kamenů rozhodně nebudete muset obávat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený olive. al (@olive.albania)

Pleť C potřebuje

Vitamín C je silný antioxidant a chrání pokožku nejen před účinky slunce, ale zpomaluje stárnutí. Podílí se také na syntéze kolagenu a ten, jak víme, má vliv na pružnost pokožky.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme