PORADNA FREKVENCE 1: Jak vylepšit imunitu u dětí?

3. září 2016·Životní styl·Luboš Procházka

V dětských kolektivech se nákaza šíří jako lavina. Bacily, bakterie a virózy jsou všude rychlostí blesku, Jak můžete podpořit dětskou imunitu?

Dětská imunita není zcela vyvinutá, a tak mají rýmičky, kašle a nachlazení zejména v zimních a jarních měsících zelenou. Co můžete pro svého potomka udělat, aby nemoc neměla takovou šanci?

Dbejte na správný spánek

Nepodceňujte rady vašich babiček ani káravý pohled vaší matky („Cože, ono zase ještě nespí?“). Pokud dítěti nedopřejete dostatek spánku a dítě je chronicky nevyspalé, výrazně se snižuje jeho obranyschopnost. Délka spánku je závislá na věku dítěte. V předškolním věku by děti měly spát až 10 hodin denně.

Vitamíny, vitamíny

Dopřejte dětem pořádnou dávku čerstvých vitamínů. Ovoce a zelenina jsou skutečnou zásobárnou vitamínů, dejte jim přednost před umělými z lékárny. Ovoce mají děti raději, protože je sladké, ale zkuste je naučit i na zeleninu. Některé druhy obsahují mnohem důležitější látky, než ovoce.  

Otužujte (s rozumem)

Na otužování zvykněte dítě už v hodně útlém věku. Naprosto stačí, když budete chodit na procházky třeba i v dešti a větru. Správné oblečení zvládne každé počasí a pobyt venku utuží zdraví vašeho potomka i vás samotných. Následně můžete začít s otužováním studenou sprchou.

Nezapomínejte na mikroflóru

Střevní mikroflóra je důležitá pro podporu imunity. Pokud je nedostatečná, dítě je náchylnější na viry a bakterie. Pro správnou funkci mikroflóry je dobré dodávat probiotika. 

TIP FREKVENCE 1: Připravte dětem veselou snídani nebo svačinku!

FOTOGALERIE: Kdopak se to schovává? Tyhle děti vás dostanou!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme