Proč nikdy nejíst při dlouhých letech? Letuška přišla s bizarním důvodem

28. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Ať už je to jen na druhý konec města, nebo přes půl světa za rodinou, každý poslední dobou cestuje. Žena, která pracovala jako letuška při dalekých letech, se nyní svěřila, proč byste neměli jíst na palubě letadla.

Pro ty z nás, kteří musí cestovat letadlem, to může být občas docela otrava. Zvlášť, když jde o dlouhé lety. Několik časových zón, zdržení letadel a nedostatek spánku jen přispívají k tzv. “jet lagu.”. Tato únava však může být způsobena i tím, že jíte na palubě letadla. To alespoň nyní tvrdí bývalá letuška. Zakladatelka společnosti Indagare, Melissa Biggs Bradley, svou teorii prozradila během rozhovoru pro Bloomberg.

Deset let jsem byla letuškou u Singapore Airlines, které tehdy provozovaly nejdelší let ze Singapuru do New Yorku. Ten trval 17 hodin. Ve velkých výškách se váš zažívací trakt naprosto vypne. Takže když vyjdete z letadla, všechno se znovu nastartuje a váš trakt má najednou více práce, což vás více unaví.”

Vědci s ní ale nesouhlasí a tvrdí, že pro takovéto tvrzení neexistuje žádný důkaz. A zejména nutriční specialistka Carlyn Pallister z tohoto tvrzení nadšená není.

To, že by se náš zažívací trakt měl během letu vypnout, není na ničem založeno. Zdržování se od jídla na dlouhou dobu vám může přivodit slabost nebo dokonce migrény.

Životní styl - další články

Doporučujeme