Teď je trend nemít obočí žádné. Půjdete do toho a necháte ho taky zmizet?

24. ledna 2023·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrašní foto (Zdroj: Shutterstock)

Magazín Elle přišel s novým trendem, a sice nemít žádné obočí. Skutečně! Nejde ani tak o to, vzít žiletku, obočí si oholit a na rozdíl od dřívějších let si tam žádné nové nedokreslit. Tento trend se staví na odbarvení obočí, čímž z něj uděláte téměř neviditelné. Přehlídková mola se neviditelným obočím jen hemží. Jenže je otázka, zda než se k tomuto odvážnému korku rozhodnete, nebude v módě zase jiný způsob úpravy.

Obočím se člověk podle mého názoru zkrátka nikdy nezavděčí všem, dokonce ani většině. Ať už bylo v módě jakékoliv a ať už disponujete jakýmkoliv, vždy se budou dělat vtipy, a vždy schytáte kritiku za to, že právě vaše obočí je takové a makové. Zvláště pak od mužů, kteří důležitost správného vzhledu obočí nikdy nepochopí a budou ho vždy považovat za něco, co “moc hrotíme”.

“Nechápu ženské, které si obočí oholí a domalují si nové. Vždyť to nemá logiku,” slýchávám často. Logiku to samozřejmě má, jen ne takovou, kterou jsou muži schopni pochopit. “To obočí, kdy holka vypadá jako Brežněv je fakt strašný,” je další častý komentář patřící porostu nad očima. Některým to zkrátka sluší. A samozřejmě nesmím zapomenout na velice oblíbenou větu mužů: “Mně alespoň, když zmoknu, zůstane obočí stejné,” Ano, holky a ženy se zkrátka líčí a voda taková líčidla většinou smyje. Takový je život.

No, a jak jsme se mohli dozvědět z nejnovějších trendů, nyní si budeme nechávat obočí zmizet pomocí odbarvování. Už teď se těším, až se tento trend rozšíří, jakými dalšími originálními hláškami nás muži opět překvapí. Doufám v jejich smysl pro humor a originalitu.

A nyní si už pojďme říct něco bližšího k tomu, co nás možná (a možná taky ne) již brzy čeká v ulicích. Vše začalo na loňském Met Gala, kde toho bývá k vidění opravdu hodně. Kendall Jenner se objevila v impozantních černých šatech a s odbarveným obočím, které tak na její tváři nebylo téměř vidět. Decentnímu líčení a skutečně dlouhým řasám to pak dávalo zcela jiný rozměr. Následně sestry Bella a Gigi Hadid s neviditelný obočím absolvovaly celou řadu módních přehlídek, kde se to vždy trendy jen hemží. Hudebnice Lizzo, Maisie Williams, Kim Kardashian nebo diva Julia Fox, ty všechny s odbarvením v minulých měsících také experimentovaly.

View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Rozhodně tímto experimentem zaujmete. Podle Elle odbarvené obočí funguje skvěle se všemi typy vlasů a tóny pleti. Jediné, kdo by tento trend následovat neměl, jsou ti, co disponují tenkým a řídkým obočím. Odbarvení může chloupky ještě více oslabit a pak by to mohlo vypadat, že nemáte obočí vůbec, to ale není záměr. Odbarvení sluší především hustšímu a prorostlejšímu obočí s texturou.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme